Článek
Prosím, uveřejněte dementi toho, čím jste zmátli čtenáře stran jejich zdraví.
Vařením šípků, či jiných zdrojů vitamínů se tyto vitamíny ztrácejí - např. kyselina listová, tedy vit. B6, se ničí ve špenátu či zelí z více, než z devadesáti procent. Je hloupým zvykem dávat do horkého čaje citron. Jde jen o chuť, nikoli o zdraví. Ještě horší je použít takto nakrájený citron na kolečka. V hospodách to vypadá sice snobsky zajímavě, vůni posílí výluh z kůry, ale postřiky z kůry jsou nebezpečné. Navíc se z kusu uvolní minimum šťávy. O tom, že vše, co se označuje v obchodech jako bio a je předražené, je opravdu zdravé, se dá pochybovat. Tyto podvody žádná inspekce nehlídá a ostatní jedy uhlídá jen z malé části, aby to vypadalo, že vykazuje činnost.
Tedy, ty slavné šípky pošlete k šípku, pokud je nežvýkáte syrové, či drcené sušené, což nikdo nedělá. Obsahují drobné chloupky.
Nenechte se mást lákavými titulky, jež zaručují klikání zájemců a vitamíny konzumujte ze spolehlivých zdrojů.
Jiří Vlach