Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jde Terence Hill do hereckého důchodu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Spencerhildb/Wikimedia commons

Uličnický, sympatický, laskavý lišák s modrýma očima, který se ve svých 84 letech rozhodl zvolnit pracovní rytmus.

Článek

Všichni ho známe, začal točit již od dvanácti let, do svých rolí ho rádi obsazovali režiséři v Italii i v Německu. Se smíchem ale v mnoha rozhovorech říká, že si ho lidé okamžitě vybaví jako Kida ve filmu Jestli se rozzlobíme budeme zlí. Anebo Jako Donna Mattea ze stejnojmenného seriálu.

7. ledna 2000 byla v italské televizi na kanálu Rai1 odvysílána první epizoda seriálu Don Matteo. Katolická Itálie chtěla prostě mít svého „Otce Browna“. Obsazení sympatického Terence Hilla s jemným pohledem v zářivě modrých očích a laskavým úsměvem byl ten nejlepší tah. Seriál byl kritizován i chválen, ale nikdo nezpochybňoval obsazení populárního herce do této úlohy.

A právě tento seriál nyní Terence Hill opustil, neboť ve svých 84 letech musí zpomalit pracovní rytmus. Don Matteo byl totiž pro herce velmi časově náročný. Terence Hill zde nejen hraje, ale stal se pilířem štábu a s potěšením organizoval i vše okolo natáčení. Během natáčecích dní spal jen pět hodin, a tak se dostavila únava. Navrhl producentům, aby natočili na namísto seriálu čtyři televizní filmy ročně. To však bylo zamítnuto. A tak se rozhodl seriál opustit. K čemuž v rozhovorech dodává: „Bylo to nesmírně těžké. Štáb se stal mou druhou rodinou. Té roli jsem ale už neměl co dát. K tomu únava z natáčení, bylo to správné rozhodnutí.“

Seriál pokračuje. Podle dostupných informací se bude jmenovat Don Massimo a zahraje si v něm Raoul Bova. Terence Hill je nadmíru spokojený, neboť ho považuje za nejlepšího herce Itálie.

A co nyní hodlá dělat Terence Hill? Po jeho velmi aktivním (nejen) hereckém životě…

Narodil se 29. března 1939 v Benátkách. Své krásné modré oči a blond vlasy patrně „zdědil“ po matce, která pocházela z Německa. V dětství i na začátku své kariéry Terence Hill pendloval nejen s rodinou, ale i jako herec mezi Německem a Itálií. V Itálii začal být žádanější, a tak se usadil tam. Producentům se však nelíbilo jeho jméno, načež mu sepsali seznam uměleckých jmen, z nichž si vybral právě jméno „Terence Hill“. Nějaký čas se psalo, že si jméno Terence vybral po slavném římském učenci Publiu Terentiu Aferovi. Nakonec se ale populární herec „přiznal“, že jméno Terence Hill“ má iniciály jako jméno jeho matky, a to byl hlavní důvod, proč ho v seznamu navrhovaných jmen zaujalo.

Terence Hill se šťastně oženil. S manželkou má syna Jesse. Druhého syna adoptovali. Adoptivní syn Ross měl však vážnou autonehodu, při níž zemřel. Bylo mu pouhých 16 let a ta rána byla pro Terence obrovská. Často říká, že na takové tragédie nemůže být člověk sám. Pokud má zvládnout takovou ztrátu musí se semknout rodina a nechat si pomoci i od přátel.

Jedním z nejlepších přátel byl právě Bud Spencer, s nímž natočil spoustu komedií včetně Jestli se rozzlobíme budeme zlí. Nejen tu. I když kritika těmto komediím podrážela nohy hroznými recenzemi, divákům to bylo fuk. Bud Spencer a Terence Hill byli zárukou zábavy. Když se jejich herecké cesty rozpojily, hodně se spekulovalo, zda je to proto, že skončilo i jejich přátelství. Opak byl pravdou. Terence a Bud byli přáteli až do smrti Buda Spencera. Terence Hill si posteskl, že ztratil nejen přítele, téměř člena rodiny, ale i část sebe.

Terence Hill stál nejen před kamerou, má zkušenosti i jako režisér. Don Camillo a Šťastný Luk jsou nejznámějšími filmy, které režíroval. Psal i scénáře, například k filmu Muž, který snil s orly. Byl producentem. A mezi tím vším si stihl vytvořit krásný statek v Umbrii a zařídit si kancelář v Římě.

Když opustil seriál Don Matteo, odjel do Malibu, kde prožil klidné Vánoce se synem a kde hodlá strávit několik měsíců, aby načerpal nové síly. Rád se prochází přírodou, zejména na pláži a v klidu přemýšlí, neboť jak v jednom rozhovoru řekl: „Tady jsem konečně našel klid, radost z přemýšlení a pocit vděku. Málem mi čas utekl, tady už neutíká.“

Hned však dodává, že se těší i na návrat do Itálie. Miluje svůj statek, kde si vychutnává krásné západy slunce, dobrou kávu (má i vlastní značku) a je vděčný za vše, co mu život dal. Nezanevřel ale ani na svou kancelář v Římě. I když musí zpomalit, tvořivá nálada a touha realizovat některé své další filmové projekty ho neopouští.

Rozhodně to tedy vypadá, že Terence Hill bude v důchodu „jen na částečný úvazek.“ A to je dobře, jde o dalšího herce „ze staré gardy“, který opravdu umí. I když podle kritiků dal světu hlavně jen špagetové westerny a bláznivé komedie." Já je ale mám ráda, jde o starou dobrou zábavu u filmů, které nestárnou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz