Hlavní obsah

Pán prstenů versus Harry Potter: Jak by vyšla bitva mezi Sauronem a Voldemortem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: DEEPLY (vytvořeno umělou inteligencí)

Bitva mezi Sauronem a Voldemortem by byla napínavým střetem dvou silných kouzelníků z rozdílných magických světů. Který z nich je ale mocnější?

Článek

Bitva mezi Sauronem a Voldemortem by byla epickým střetnutím dvou velmi silných kouzelníků pocházejících ze dvou rozdílných magických světů. Sauron, temný pán z Tolkienových děl, a Voldemort, nejtemnější kouzelník ze série Harry Potter J.K. Rowlingové. Oba disponují mnoha schopnostmi, které by mohly bitvu rozhodnout v jejich prospěch. Přesto je těžké jednoznačně určit, kdo by z takové bitvy vzešel jako skutečný vítěz.

Sauron je bytost s ničivou mocí, která se projevuje nejen bojovým uměním, ale také schopností manipulovat a ovládat ostatní. Jako jeden z Maiar, nižších bohů ve světě Středozemě, má Sauron přirozenou moc a schopnost měnit svůj vzhed. Jeho nejznámější zbraní je Jeden Prsten, který mu dává schopnost ovládat ostatní prsteny moci a jejich nositele.

Na druhé straně stojí Voldemort, jehož moc a dovednosti jsou rovněž výjimečné. Kromě toho, že ovládá řadu kleteb a kouzel, dosáhl nesmrtelnosti pomocí velmi temné magie v podobě takzvaných horcruxů - objektů, do kterých může vkládat části své duše. Díky tomu je dokonale chráněn před fyzickou smrtí, protože nemůže být usmrcen, dokud nejsou zničeny všechny jeho horcruxy. Jeho nesmrtelnost by tak v bitvě proti Sauronovi byla velkou výhodou.

Pokud by se oba temní pánové postavili proti sobě, bylo by to pravděpodobně dlouhé a vyčerpávající. Sauronova síla a odolnost by zřejmě dokázala odolat většině kouzel a kleteb, které by Voldemort použil. Na druhou stranu, nesmrtelnost by Voldemorta udržela v boji, dokud by nenašel způsob, jak Saurona porazit.

Přesto se zdá, že Sauron by měl v této bitvě navrch. Jeho schopnosti a moc jsou výrazně vyšší než Voldemortovy, a dokonce i bez Jednoho Prstenu je Sauron téměř nesmrtelný. Navíc, pokud by Sauron získal kontrolu nad Voldemortovými horcruxy, mohl by temného pána z Harryho Pottera definitivně porazit.

Přestože by bitva mezi Sauronem a Voldemortem byla nepochybně monumentální bitvou plnou magie a moci, všechny indicie naznačují, že Sauron by v ní měl navrch. Jeho výjimečné schopnosti, spolu s ohromující mocí a téměř absolutní odolností, by byly pro Voldemorta pravděpodobně nepřekonatelnou překážkou.

Anketa

Který z kouzelníků je podle vás mocnější?
Sauron - mistr temnoty ze Středozemě, jehož moc se rozprostírá daleko za hranice Mordoru
89,7 %
Voldemort - temný pán, který pomocí horcruxů vzdoruje samotné smrti
10,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 291 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz