Hlavní obsah

Obava vlády v Německu z výsledku zemských voleb. Nastane konec demokracie?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Současná vláda má obavy z toho, že nezíská žádný mandát. Konečný výsledek určí 30 % nerozhodnutých voličů, kteří váhají přidat se ke krajní levici, či krajní pravici.

Článek

Poslední vlády v Německu dovolily vyostřování sociálních konfliktů ve všech oblastech, společnost je rozeštvaná. Potlačení svobody slova, nemoci vyjádřit svůj názor díky cenzuře, to bude odpovědí voličů vládě v dnešních volbách. Čeká Německo změna společenského řádu?

Svoboda slova je hodnota, kde platí sociální práva, lidé se díky nim spoléhají na stát a věří mu. Pokud politici nenaslouchají svým občanům a šíří jen názory, které jim vyhovují, občané jim v demokratických volbách předloží účet.

Němci se rozdělili a zřejmě to vypadá, že budou volit strany, které nepodpoří demokracii. Současná vláda může jen spoléhat na to, že v případě očekávaného výsledku v Sasku a Durynsku se pravděpodobní vítězové, AFD, BSW a Die Linke nedohodnou z důvodu rozdílných programů. Ale někdy se stává, že se spojí strany, které se programově velmi liší a spojí je jen touha po moci.

Tyto volby jsou pro současnou vládu jakýmsi zdviženým prstem. A nemyslím si, že oněch 28 Afghánců, kteří v Německu dlouhodobě páchali trestnou činnost, odesláni zpět do rodné země navrátí vládě důvěru, že budou řešit pozitivně jeden z nejpalčivějších problémů v Německu:bezpečí občanů. Je tady i propad ekonomiky díky Green Dealu(vláda Zelených), zvyšování nezaměstnanosti, obava ze ztráty blahobytu a křesťanských tradic země, obava ze ztráty integrity Německa.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz