Hlavní obsah

„Prodejcům kebabu“ se daří. Co všechno se pod rouškou prodeje kebabu děje?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Ministr vnitra Rakušan by měl nechat ověřit, co se mezi lidmi povídá: „Prodej kebabu a jiných pochutin může být zástěrkou pro nelegální činnosti“. Mimo prokázané převaděčství se mluví o prodeji drog.

Článek

Jak výhodné je provozovat prodejny kebabu a jiných „pochutin“, za kterými se skrývá trestná činnost? Obávám se, že přiznaný zisk není jen oněch 50 miliónů. Také mne zajímá, jak byli potrestáni za zaměstnávání „na černo“. Nelegálové si museli v těchto prodejnách finance na cestu do Německa odpracovat, pokud požadovaný obnos neměli. Jistě měli platné zdravotní průkazy, prokazující bezinfekčnost. Ano, přiznali se a přijali trest. Ale je tak závažný zločin potrestán dostečně? Jedná se totiž o organizovaný zločin. Mluví se o české větvi převaděčské organizace. Víme, kolik z nich nyní působí v ČR? Kolika z nich se zalíbilo v naší zemi, aby páchali další trestnou činnost? Ta jim, jak je vidět, přinášela lepší zisk, než podpora v Německu. Jak byl potrestán zbytek rodiny, který musel spolupracovat s organizátory, museli vidět, co se v jejich nejbližším okolí, tedy ve vlastní rodině děje. Před vyhoštěním jim pomohl „výhodný“ sňatek.

Povídá se, a je na naší policii, aby pravdivost podezření ověřila, jestli v těchto „prosperujích“ prodejnách lze zakoupit i zakázané drogy. Stánky a prodejny kebabu u nás rostou jako houby po dešti. No neber to. Ale myslím, že si vystačí v komunitě sami a jen občas u pultu lze vidět českého prodejce. Vzadu nemají na výrobu a prodej jídel čas.

Je vidět, že se Turkům u nás daří a mají snahu o začlenění do naší společnosti. A že turecké úřady při vyšetřování nespolupracují? Nelze nic jiného čekat. Hlavní organizátoři žijí v Turecku. Proč tak výnosnou investici rušit?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz