Hlavní obsah

Kokosky z bílků, které se vždy povedou – rychlé a nadýchané

Foto: Katka Kohoutková

Kokosky

Zůstaly vám z pečení bílky? Připravte z nich rychlé a nadýchané kokosky, které krásně voní, skvěle chutnají a za chvilku jsou hotové. Perfektní vánoční sladkost bez zbytečné práce.

Článek

Když se při vánočním pečení nahromadí bílky, kokosky jsou ta nejjednodušší a nejvděčnější volba. Nadýchané, sladké a hotové za pár minut – ideální cukroví pro všechny, kdo chtějí rychle využít zbytky a přitom mít na stole vánoční klasiku.

Recept:

1 bílek

5 dkg moučkového cukru

5 dkg kokosu

V míse si z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého zamícháme moučkový cukr a kokos. Vznikne lepivá hmota, kterou nabíráme lžičkou a klademe na pečící papír (lžičku vždy namočíme do vody). Pečeme v troubě na 140° C 25-20 minut dokud nezačnou zlatavé. Po vytažení z trouby musí zchladnout a až potom se odloupnou z pečícího papíru.

Foto: NickyPe/Pixabay

Cukroví

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz