Článek
Jelikož se mě v posledních dnech hodně lidí ptá na recepty a spousta z vás už pomalu začíná péct, vkládám i svůj osvědčený recept na perníčky. Já osobně začínám s pečením až okolo Mikuláše, ale tenhle recept se hodí kdykoliv.
Recept:
- 320g hladké mouky
- 100g cukru moučka
- 65g tekutého medu
- 30g másla
- 2 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce perníkového koření
- 1/2 lžíce kakao
Těsto se nechává 24 hodin odležet. Po vytažení z ledničky necháme 10 minut povolit. Vyválíme na 3-5 mm. Vykrájíme a pečeme na 180° okolo 8 minut. Po vytažení z trouby ihned potřeme rozkvedlaným vajíčkem s trochou mléka.
Bohužel stále neumím dokonale trefit ideální domácí polevu na zdobení, takže používám kupovanou. Perníčky tak nejsou dokonale nazdobené, ale zato jsou opravdu výborné a hlavně s láskou dělané.
Naše cukroví 2024





