Článek
Recept – naložený hermelín s cibulí a sušenými rajčaty
Ingredience
- 4–8 ks hermelínu
- 1–2 větší cibule
- 1 sušená rajčata
- 3–5 stroužků česneku
- grilovací koření
- Slunečnicový olej
- Čisté sklenice s pevně uzavíratelným víčkem (např. nakladačky z domácích potřeb)
Postup
- Umyj si ruce důkladně, nebo použij jednorázové rukavice.
- Sklenice a víčka musí být dokonale čisté, aby se sýr nepokazil.
- Rozkroj hermelín na trojúhelníky a každou část ještě překroj na poloviny.
- Česnek utři a smíchej s grilovacím kořením.
- Trojúhelníčky potři směsí a pak je opět přiklop do trojúhelníku.
- Sušená rajčata můžeme rozkrájet na polovinu a položíme na sýr.
- Na dno sklenice dej vrstvu cibule, potom hermelín s rajčaty. Střídej vrstvy podle potřeby.
- Hermelíny zcela přikryj slunečnicovým olejem, aby nebyly na vzduchu.
- Na víčko nalepit štítek s datem výroby nebo s datem kdy otevřít a informací o uchování v lednici.
- Nakládaný hermelín necháme přes noc odpočívat při pokojové teplotě, ráno dáme do lednice a za týden můžeme podávat.
- Delší doba 10 dnů = chutnější

Naložený hermelín







