Hlavní obsah
Jídlo a pití

Naložený hermelín s cibulí a sušenými rajčaty – domácí lahůdka

Foto: Pudelek (Marcin Szala) / Wikimedia Commons (CC BY‑SA 3.0)

Pro milovníky hermelínu a sušených rajčat: jemně kořeněný sýr naložený do oleje s cibulí, česnekem a grilovacím kořením je skvělý jako předkrm, chuťovka i jedlý dárek pro vaše blízké.

Článek

Recept – naložený hermelín s cibulí a sušenými rajčaty

Ingredience

  • 4–8 ks hermelínu
  • 1–2 větší cibule
  • 1 sušená rajčata
  • 3–5 stroužků česneku
  • grilovací koření
  • Slunečnicový olej
  • Čisté sklenice s pevně uzavíratelným víčkem (např. nakladačky z domácích potřeb)

Postup

  1. Umyj si ruce důkladně, nebo použij jednorázové rukavice.
  2. Sklenice a víčka musí být dokonale čisté, aby se sýr nepokazil.
  3. Rozkroj hermelín na trojúhelníky a každou část ještě překroj na poloviny.
  4. Česnek utři a smíchej s grilovacím kořením.
  5. Trojúhelníčky potři směsí a pak je opět přiklop do trojúhelníku.
  6. Sušená rajčata můžeme rozkrájet na polovinu a položíme na sýr.
  7. Na dno sklenice dej vrstvu cibule, potom hermelín s rajčaty. Střídej vrstvy podle potřeby.
  8. Hermelíny zcela přikryj slunečnicovým olejem, aby nebyly na vzduchu.
  9. Na víčko nalepit štítek s datem výroby nebo s datem kdy otevřít a informací o uchování v lednici.
  10. Nakládaný hermelín necháme přes noc odpočívat při pokojové teplotě, ráno dáme do lednice a za týden můžeme podávat.
  11. Delší doba 10 dnů = chutnější
Foto: Karelj / Wikimedia Commons (CC BY‑SA 3.0)

Naložený hermelín

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít publikovat svůj obsah. To nejlepší se může zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz