Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Adventní kalendáře trošku jinak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Katka Mařáková

Adventní kalendář se spoustou dárečků

Vánoce dostávají s malými dětmi úplně jiný rozměr. Totéž platí i o přípravě na Vánoce a čekání na Ježíška. Aby dětem to čekání rychleji ubíhalo, připravili jsme pro ně adventní kalendáře trošku jinak.

Článek

Někteří říkají, že jsem blázen, který neustále něco vymýšlí a vyrábí. Možná to je trošku pravda, ale když se to týká dětí a je to vyrobeno pro ně, má to vždycky smysl.

Adventní kalendáře, tedy kromě těch klasických s mini čokoládkama, vyrábím dětem každý rok. Vždycky trošku jinak, ale vždycky co nejoriginálněji…

Letos jsem si vymyslela, že si krabičky na drobnosti vyrobím sama. Připravila jsem si šablony na krabičky v podobě bonbónků a krabiček různých tvarů, vytiskla předlohy na barevné papíry a začala vystřihovat…

Foto: Katka Mařáková

stříháme a stříháme… :)

Pokud máte jedno, dvě děti, je to skoro hračka. Pokud máte ale dětí více, jako třeba v našem případě, kdy s přítelem dohromady máme čtyři děti, je to už spoooousta vystřihování, lepení, plnění a kompletování. Ano, přítel si chvilku klepal na čelo, co zase šíleného jsem vymyslela, ale protože je to ten nejlepší parťák, tak přiložil ruku k dílu a ač chvilkama trpěl, protože mnohdy až hodinářská práce byla náročná na ruce, záda, oči i nervy, tak trpělivě pomáhal, abychom všechno stihli nachystat do prvního prosincového dne.

Foto: Katka Mařáková

kompletujeme vánoční balíčky…

Foto: Katka Mařáková

roztřídit, popsat, naplnit a zavázat … :-)

Když už jsme měli krabičky vystřižené, slepené, zavázané, bylo potřeba je naplnit…

Prvních několik dní budou dětičky rozbalovat mini bonbónky, kde na ně bude čekat nějaký dárkový poukaz a malý bonbón…

Foto: Katka Mařáková

prvních pár dní budou v balíčcích dárkové poukazy

V dalších balíčcích už je pak čekají různorodé sladkosti a drobné dárky.

Když už bylo vše nabaleno do balíčků a popsáno, bylo potřeba to ještě někam pověsit. Vymysleli jsme si, že krabičky pověsíme na stromečky, kde budou mít i světýlka, aby jim to hezky zářilo. Menší balíčky byly na stromečku, ty větší a těžší pak budou stát pod stromečkem, jako dárečky…

A takhle to celé dopadlo…

Foto: Katka Mařáková

naše letošní adventní kalendáře daly sice práci, ale povedly se…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz