Hlavní obsah
Knihy a literatura

Sněžná žena a další japonské legendy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Japonské legendy jsou plné duchů. Legendy jsou staré jako lidstvo samo. Pojďme se na některé japonské legendy podívat, možná je (ne)znáte.

Článek

Sněžná žena

V Japonsku koluje legenda, že jedna žena zemřela díky promrznutí. Její duch má dlouhé a husté černé vlasy a chodí v bílém oblečení. Pojmenovali ji tedy Sněžná žena. Ačkoli je velmi krásná, je zlá a pomstychtivá.

Napadá kohokoli, koho zrovna potká. Podle japonských legend Sněžná žena naláká své oběti do sněhu a mrazu a dotyční kvůli ní umrznou. Popřípadě na ně dýchá ledový dech. Tak či tak oběť zemře.

V některých verzích legendy přežijí jen mladí či krásní lidé, žena je nechá jít. Starší a nebo ne tak hezcí lidé mají smůlu. Jsme tedy dostatečně mladí a krásní?

Panenka Okiku

Jednoho dne Erik Suzuki koupil ve svých 17 letech právě tuhle panenku k narozeninám své mladší sestře. Jeho sestra se jmenovala Kikulo. V té době bylo dívce 14 let. Kikulo si panenku velmi oblíbila. Bohužel Kikulo brzy zemřela kvůli nemoci.

Panenka byla dána vedle urny s popelem nebohé dívky. Zdrcení rodiče na památku své dcery vybudovali jakousi menší svatyni. Rodiče a bratr dívky si záhy všimli, že panence rostou vlasy. Věřili, že panenku posedl duch dívky. Panenku pak darovali chrámu Mannen-ji. Dodnes v tomto chrámu je panenka k vidění, dle legendy jí pořád rostou vlasy. Chrám se nachází ve městě Iwamizawa. Můžete zavítat do daného chrámu, nicméně zde je focení zakázané.

Kuchisake Onna

Tenhle příběh pochází z roku 1978. Jedná se o městkou legendu. Podle ní chodí žena v masce po městě, ptá se lidí, zda je hezká. Lidé většinou přikývnou. Následně si žena sundá masku: „I když vypadám takhle?“

Žena má totiž ústa prořízlá od ucha k uchu. Podle legendy jí nůžkami rozřízl ústa její manžel. Od ucha k uchu. Sněžná žena údajně dokáže uběhnout 100 metrů za 6 sekund. Takže se umí pohybovat velmi rychle.

Pokud byste na její otázku, zda je krásná, odpověděli „ne“, tak by vás nůžkami probodla.

Pokud odpovíte „ano“, rozřízne vám nůžkami ústa. Tak, abyste to měli stejné jako ona. Pokud odpovíte „ne“, probodne vás.

Jediná záchrana je říct: „Myslím, že vypadáš krásně.“ A nebo jí položit otázku. Otázkou jí dle legendy zmatete a dostanete náskok. Je prostě lepší před ní utéct. Tak nikdo asi nechce být probodnutý nůžkami či mít rozřízlá ústa.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz