Hlavní obsah
Umění a zábava

Děsivé legendy Japonska. Nikdy nevyvolávejte ducha dívky jménem Daruma-San

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Legendy jsou staré jako lidstvo samo. Pojďme se na některé japonské legendy podívat, možná je (ne)znáte.

Článek

Daruma-San

Pokud jdete do koupelny, buďte na sebe opatrní. Abyste neskončili jako dívka, která v Japonsku uklouzla v koupelně. Dívka  bohužel zemřela. Jako kdyby toho nebylo málo, vypadlo jí z důlku oko.

Pokud ducha vyvoláte, bude vás pronásledovat. Pokud by vás Daruma-San dohnala, zemřeli byste.

Pokud se rozhodnete ji vyvolat, mějte zavřené oči. Ideálně byste u toho měli sedět ve vaně a koupat se, mýt si vlasy a mít zavřené oči. Dívku byste měli přivolat a když ucítíte něčí přítomnost, zeptat se, proč uklouzla. Podle instrukcí byste měli vylézt z vany, ale oči při tom neotevřít. A druhý den vás bude duch dívky pronásledovat.

Joru Gumo

Teď tu máme něco pro lidi s arachnofobií.

Joro Gumo je pavoučí žena, podle legendy se jedná o obrovského pavouka. Tenhle obří pavouk má schopnost proměnit se v krásnou ženu. Verzí příběhů je více, v některých se třeba část pavouka promění v krásku. Většinou má ale zálusk na muže, které naláká do pavučin a sní.

Je i verze, kdy žena drží v rukách dítě. Může vás třeba poprosit, zda jí dítě na chvíli nepodržíte, ale jakmile to uděláte, dítě se změní ve spousty malých pavouků…

Prokleté číslo

Možná se tvůrci hororu Kruh inspirovali právě tímto strašidelným příběhem. Sadako je právě prokleté číslo, pokud na něj zavoláte, uslyšíte divné zvuky, které zní trochu děsivě. A dozvíte se, že brzy zemřete. Nejspíš se bude jednat o nějakou nehodu. No, výborně…

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz