Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Jak kocourek ke štěstí přišel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay - ilustrační foto

ilustrační foto

Kočičky jsou moc fajn. Milá zvířátka, která se těší popularitě a oblíbenosti.

Článek

Moje sestra se svým manželem, říkejme jim třeba Lenka a Lukáš, pořídili krásné mourovaté kotě, kterému dali jméno Mourek. Mourek je zkrátka takové poměrně časté jméno pro kočky.

Protože bydlí v podstatě na vesnici v baráčku, kocourek chodil na zahradu a vše bylo krásné. Jen do té doby, než k nim přišel soused. Zkrátka kocourek již ležel mrtvý na cestě nedaleko domu, měl zraněný čumáček.

Se slzami v očích velmi mladého kocourka pochovali na zahradu. A následně si pořídili černobílou kotěcí slečnu přes inzerát a kotěcího kluka také mourovatého z útulku. Obě koťátka v pohodě, spřátelila se.

Pár měsíců na to Lenka zjistila, že v útulku je třínohé kotě. Tak se rozhodla s Lukášem, že si kotě adoptují. Přeci jen mu chtěli dát domov a také si říkali, že trojnohé nikdo moc nebude chtít.

Když přišli do útulku, zjistili, že o toto kotě je zájem. Má několik zájemců již v pořadí a paní v útulku říkala: „O rozbité kočičky je kolikrát větší zájem.“

Tak se Lenka s Lukášem začali zvedat se židlí, že odejdou. Když náhle přiběhlo mourovaté odrostlé kotě a hnedka se k nim začalo lísat a Lukášovi dokonce skočilo na klín.

Vypadalo úplně jako Mourek! Stejné zbarvení a stejná náprsenka. Chovalo se úplně stejně.

Tak si ho vzali.

Malého kocourka, kterému dali jméno Jenda.

Co k tomu ještě dodat? Žijí si spokojeně, Jenda se chová úplně stejně jako Mourek a šíleně jim ho připomíná. Lenka dokonce i přemýšlí, jestli se tímto způsobem k nim právě Mourek nevrátil, aby mohl být opět se svou rodinou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám