Hlavní obsah
Cestování

Madrid: slunce, sny a pulzující energie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Madrid je hlavním městem Španělska a může se pyšnit skutečnými skvosty, které je super navštívit! Co navštívit v Madridu? Jdeme na to!

Článek

Když už jsme tedy zavítali do Madridu, určitě bychom měli navštívit Královský palác (Palacio Real). Palác obývá španělský král a ano, je to největší královský palác Evropy. Palác se začal stavět v roce 1738 a byl dokončen až v roce 1892. V paláci najdeme 3 500 místností.

Foto: Klára Z.

royal-3462249_640


Gran Vía  je třída v Madridu, která je velmi známá. Něco jako Brodway v NYC. Plno krásných obchodů, úžasných staveb, kin, divadel, restaurací… Tím se tato třída vyloženě může pyšnit.

Nejvýznamnější je budova Metropolis

Španělé milují fotbal a také fotbalu zasvětili Stadion Santiago Bernabéu, jedná se o stadion postavený koncem 40. let minulého století, domovský fotbalový stadion Real Madrid. Tento stadion dokáže pojmout až 81 000 fanoušků!

Pokud jste fanoušky urbanické zeleně a městských parků, určitě navštivte Park Retiro. Jedná se o snad nejkrásnější park na světě a začal se budovat už v 17. století.

Foto: Pixabay

park Retiro

Palacio de Cristal a Palacio de Velázque, krásné stromy, klidná procházka, zajímavé lavičky i odpadkové koše… Uprostřed parku je umělé jezero, po kterém si můžete projet třeba na lodičkách a šlapadlech. Šlapadla a lodičky si zde můžete zapůjčit.

Foto: Pixabay

Palacio de Cristal

Většinou známe šedi nádraží, ale nádraží Atocha je zcela jiné. Dá se říct, že nádraží trochu připomíná botanickou zahradu s  26 000 exotickými rostlinami, rybníčky s rybičkami a lavičkami.  To vám zlepší náladu při čekání na vlak a už se vám to nebude zdát tak nudné. Za zmínku stojí památník v podobě obřího cylindru, který připomíná oběti teroristického útoku.

Foto: Pexels- Mateusz Walendzik

Atocha

Las Ventas nabízí 23 000 míst pro diváky a jedná se o koridu, kde se dělají býčí zápasy. Ne každý fandí těmto zápasům, tak se může projít jen prázdnou arénou. Chrám Debod též stojí za zmínku. Jedná se o antický egyptský chrám z 2. století před našim letopočtem, který  v 60.letech Egypt daroval Španělsku a část chrámu byla odvezena právě do Madridu. A nebylo by to ono, kdybyste nenavštívili Plaza de España. Lavičky, fontánky, vysoké stromy, které hází stín.

A také pomník spisovatele  Miguela Cervantese y Saavedra, který napsal román o rytíři Donovi Quijotovi.

Plaza de España je největší náměstí v Madridu, které nabízí příjemný odpočinek třeba s kornoutem zmrzliny.

Koupaliště, bazény…

Je teplo a lidé se chtějí trochu osvěžit. Třeba stojí za zmínku Bazén Peñuelas – Arganzuela. Nebo Bazén La Concepcion. Super je Bazén Vicente del Bosque – Fuencarral El Pardo, který se nachází ve stínu Čtyř věží. Nachází se zde dva bazény 50m a dětský bazén.

Ovšem, milí čtenáři, nedala jsem vše z Madridu. Je zde plno hezkých míst. Nicméně dávám níže odkazy, kde se můžete dozvědět více.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz