Hlavní obsah
Aktuální dění

Kdo překáží, poletí, ať je sysel nebo Huliak. Čas nové vlády na Slovensku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Paul Korecky/wikimedia.commons

Ochrana vzácných syslů už nebude mít podle nového ministra životního prostředí Tomáše Taraby na Slovensku prioritu

Ze slovenské politiky se stává ruské kolo - kdo byl včera navrchu, dneska musí ven. Je to i případ Rudolfa Huliaka, kterého Slovenská národná stana nominovala do vlády Roberta Fica.

Článek

Kontroverzní postava dezinformátora, popírače změny klimatu a lovce medvědů Rudolfa Huliaka (Bude slovenským ministrem životního prostředí neohrožený lovec medvědů? - Seznam Médium)ale narazila u prezidentky Zuzany Čaputové. Ta odmítla vládu, v níž by seděl Huliak, jmenovat. (Robert Fico se Zuzanou Čaputovou ve sporu o konspirátora | iROZHLAS - spolehlivé zprávy)

Tím ale zkřížila plány vítěze voleb a budoucího premiéra Roberta Fica, který touží po tom, aby už ve čtvrtek 26. 10. mohl zastupovat Slovensko v Bruselu na summitu Evropské unie a podpořit svou přítomností maďarského premiéra Viktora Orbána.

Ačkoliv v pondělí ještě předseda SNS Andrej Danko prohlašoval, že za nominací Rudolfa Huliaka pevně stojí, v úterý už bylo všechno jinak. Sám Huliak předstoupil před pečlivě vybraná média (nový fenomén na Slovensku, některé redakce mají zákaz nejen pokládat otázky, ale vůbec přijít, což nemile připomíná praktiky zavedené u nás bývalým prezidentem Milošem Zemanem a premiérem Andrejem Babišem).

Následně jim oznámil, že nedopustí, aby na Slovensku vyhrálo PS (opoziční strana Progresívné Slovensko) a že se kvůli tomu vzdává aspirace na post ministra životního prostředí. Tím de facto odblokoval jmenování vlády a sám sebe odeslal do Národní rady na post předsedy výboru pro životní prostředí.

Vyhrála díky tomu slovenská příroda? Ani omylem. Ministrem životního prostředí se totiž stal sice absolvent dvou vysokých škol, ale co do vztahu k přírodě podobný ignorant Tomáš Taraba (opět zvolený za SNS). Ten už se nechal slyšet, že korytnačky (želvy), syslové ani hluchaně (tetřev hlušec) nebudou mít na Slovensku přednost před lidmi. Jen je otázka, před kterými…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz