Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kytku k MDŽ si strčte za klobouk!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: knihoMolka

„Dádinko, ať mi dají dva cukříky…“ z filmu Trhák je mou první vědomou vzpomínkou na krásnou štíhlou černovlásku se sexy pohledem.

Článek

Je to zajímavé, protože bych si - vzhledem k věku - měla spíš pamatovat princeznu Xénii z Arabely. Tam mi ale její představitelka připadala krajně nesympatická, a tak jsem ji pustila z hlavy.

Bohužel, exotickou krásu „sněhurky“ Dagmar Patrasové nemilosrdně zdevastoval čas a starosti. A přitom to na začátku vypadalo jako z pohádky - slavný manžel, dvě krásné děti, život v úžasné vile, populární písničky pro nejmenší (za sebe jsem dávala spíš přednost Svěrákovi s Uhlířem, měli méně podbízivé texty a vtipnější muziku).

Kdo mohl tušit, že všechno byla spíš zlatá klec? V tomhle se příběh „naší Dády“ čím dál víc podobá jiné hvězdě showbyznysu. Myslím samozřejmě Ivetu Bartošovou a její zpočátku také slibnou a potom stále víc upadající kariéru až k tragickému konci.

Co mají obě společné? Přece zájem médií, které jejich spirálový sestup sledují tu s více či méně přiznaným pochopením nebo škodolibou honbou po senzaci.

Je ale otázka, kolik „neviditelných“ žen si zažívá svou vlastní spirálu - ať už ve víru stresu ze spojení rodinného života (na jedné straně odrůstající děti, na druhé stárnoucí rodiče), z tlaku společnosti najít si rodinu a „zahnízdit“, z nemožnosti přijít do jiného stavu a věčného kolotoče IVF, z hroutícího se manželství, z nepřiznaného vztahu se ženáčem, z útěku z válečné Ukrajiny, z… určitě sami dovedete doplnit spoustu dalších možností.

Kolik z nás dokáže včas zavolat o pomoc? A kolik lidí z našeho okolí si všimne, že se něco děje a že nám dochází energie? V tom jsme ale prý my ženy mistrovskými herečkami - svoje starosti držíme uvnitř a upřednostňujeme všechny „potřebnější“ kolem.

Dnes je Mezinárodní den žen - bohužel vlivem komunismu docela zprofanovaný svátek, který ale má svůj význam i ve 21.století. Jen by to možná chtělo novou náplň. Co takhle si udělat čas a zeptat se maminky, babičky, dcery, kolegyně nebo paní učitelky, s čím jí můžete - vy pánové i vy děti - pomoc? Nebo ji překvapit maličkostí - vyklizenou myčkou, ustlanou postelí, uvařeným čajem a hlavně - zájmem. Protože my se o vás obvykle zajímáme 24/7.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz