Hlavní obsah

Anketa o nákladech i účasti na školeních insolvenčních správců

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Konkursní noviny

Anketa Konkursních novin

Přinášíme výsledky ankety, ve které jsme zkoumali názory právních expertů a insolvenčních správců na otázku rostoucích nákladů a stagnujících odměn.

Článek

Budou mít zvyšující se náklady a zároveň stagnující odměny insolvenčních správců při výkonu jejich činnosti v rámci insolvenčních řízeních dopad na jejich činnost?

Insolvenční proces je proces složitý, o jehož povinnostech a problémech z něho vyplývajících se mezi lidmi mimo rank ví jen málo. Patří mezi ně také nezanedbatelné položky v rostoucích nákladech na prováděná insolvenční řízení, která mohou někde vést až k propouštění zaměstnanců nebo v souvislosti s naopak nerostoucími odměnami dokonce donutit tyto insolvenční správce omezit či zcela ukončit svůj výkon činnosti. Je rovněž zajímavou otázkou, zda je v současnosti činnost insolvenčních správců při přezkoumávání přihlášek věřitelů v oddlužení časově více či naopak méně náročná než v konkurzním řízení.

Kvůli skloubení těchto témat, důležitých nejen pro samotné insolvenční správce, ale také pro celou společnost, se Konkursní noviny rozhodly ve své anketě o zjištění názoru právních expertů právě na tuto problematiku celý balíček těchto na sebe navzájem navazujících otázek insolvenčním správcům položit najednou.

Mimochodem, je to také poprvé v celé dlouhé historii Konkursních novin, co naše médium připravilo tuto tradiční součást svých Bulletinů (rubriku Naše anketa) elektronicky – formou hlasování a vyjádření na dálku. I díky tomu se ankety aktivně zúčastnilo téměř šest desítek respondentů.

A výsledky? Posuďme sami.

Odkaz na výsledky najdete zde: https://www.kn.cz/anketa-o-nakladech-i-ucasti-na-skolenich-insolvencnich-spravcu/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz