Hlavní obsah
Aktuální dění

Mediální agentura Médea v úpadku: Závazky přes 937 milionů a možná reorganizace na obzoru

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jan Čermák, se souhlasem

Jan Čermák, 50% vlastník agentury Médea Group

Mediální agentura Médea se ocitla v úpadku se závazky přes 937 milionů korun, což může nastolit zásadní změny na českém trhu reklamy. Pražský Městský soud vydal rozhodnutí o úpadku a agentura má nyní deset dní na předložení seznamu majetku a závazků.

Článek

Mediální agentura Médea, kdysi největší na českém trhu s reklamou, se ocitla v úpadku se závazky ve výši téměř 937 milionů korun. Rozhodnutí o úpadku vydal pražský Městský soud, který vyzval, aby do deseti dnů předložil insolvenční správce seznam majetku a závazků. Soud zatím nerozhodl o způsobu řešení úpadku.

Na začátku října agentura požádala soud o odklad vyhlášení konkurzu, aby získal měsíční čas na zpracování reorganizačního plánu. Městský soud však tuto žádost zamítl minulý týden. Médea, která byla v roce 2013 jednou z největších mediálních agentur v Česku s tržbami přes 4 miliardy korun, vykázala za loňský rok ztrátu 104 milionů Kč, přičemž o rok dříve to bylo 769 milionů Kč.

Úpadek byl vyhlášen na základě návrhu dvou věřitelů, společností Tiscali Media a Iron Mountain Česká republika. Soud také vyzval věřitele, kteří dosud nepřihlásili své pohledávky, aby tak učinili. Zároveň nařídil přezkumné jednání k přezkoumání přihlášených pohledávek na den 20. 1. 2025.

Jan Čermák, jeden z majitelů Médea, nedávno pro Český rozhlas uvedl, že zvažuje vrátit svůj 50 % podíl Jaromíru Soukupovi, s nímž se již dříve dohodl a prodal mu svůj podíl za korunu.

Zeptali jsme se na situaci kolem úpadku agentury Médea Jana Čermáka, současného 50% majitele agentury Médea.

Jaké konkrétní kroky plánujete učinit v reakci na současný úpadek Médea? Jaké jsou vaše priority v této situaci?

Situaci nyní zkoumáme a vedeme vnitřní diskusi na téma dalšího postupu.

Budete, nebo je v plánu předložit reorganizační plán?

Je to určitě jedna z variant.

Jak se situace s vrácením 50% podílu na Médea od Jaromíra Soukupa promění ve světle aktuálního úpadku? Zvažujete tuto možnost dál?

Je to ve vazbě na případný reorganizační plán, a je to varianta, která je stále na stole.

Děkuji.

Autor: Karolína Svobodová

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz