Hlavní obsah
Cestování

Další víkend plný zážitků na Vysočině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Koruna Vysočiny

Páteční přednáška se bude věnovat i poloroubené kapli ve Švařci.

O víkendu se na Vysočině chystá pestrá paleta akcí, které osloví milovníky hudby, historie, rodinné zábavy i sportu.

Článek

Začneme ve čtvrtek 25. ledna, kdy Městské divadlo Žďár nad Sázavou hostí výroční koncert legendární country kapely Poutníci. Tato skupina, oslavující více 50 let na hudební scéně, je známá pro svou výjimečnou bluegrassovou tvorbu. V průběhu let si kapela vydobyla uznání nejen v České republice, ale i na mezinárodní scéně, například v USA, kde získala ocenění za nejlepší neamerické bluegrassové CD. S více než 4 000 koncerty a 15 vydanými alby se Poutníci stali ikonou české country hudby. V současné sestavě kapely vynikají talentovaní muzikanti jako banjista Petr Vošta, mandolinista a zpěvák Jan Máca, kytarista a zpěvák Jakub Bílý, a multi-talentovaný Jiří Pola, který hraje na elektrický kontrabas, zpívá a přidává průvodní slovo. Jejich koncert slibuje nostalgický zážitek pro dlouholeté fanoušky, stejně jako svěží objev pro nové posluchače.

Další kulturní událostí, tentokrát s historickým zaměřením, je přednáška věnovaná nejstarší sakrální architektuře ve svrateckém údolí, která se koná v pátek 26. ledna v historickém domě v Nedvědici. Přednášejícím je renomovaný historik umění Aleš Flídr, specialista na románské a gotické památky na Moravě. Jeho prezentace poskytne návštěvníkům unikátní pohled na významné památky v Dolním Čepí, Švařci, Deblíně, Porta Coeli, Černvíru, Veveří a Dolních Loučkách. Tato akce je ideální pro každého, kdo má zájem o historii, architekturu a uměleckohistorické tvarosloví, a nabídne hluboký vhled do vývoje středověké architektury v této oblasti.

Foto: Koruna Vysočiny

Přednáška se bude týkat i kostela sv. Václava v Dolním Čepí

Páteční večer 26. ledna bude ve znamení divadla, když do Kulturního domu v Novém Městě na Moravě zavítá populární travesti show TECHTLE MECHTLE se svým novým představením „Dokud nás smrt nerozdělí“. Tato show se zaměřuje na humorné ztvárnění manželského života po třiceti letech, což slibuje zábavný a možná i trochu provokativní večer. Skupina Techtle Mechtle je známá svými nápaditými kostýmy, tanečními choreografiemi a vtipnými scénkami, které čerpají inspiraci ze skutečného života.

Pro rodiny s dětmi je ideální volbou hravá neděle v Městských lázních v Novém Městě na Moravě, která se koná v neděli 28. ledna. Tato rodinná akce „Neděle s plameňákem“ nabízí různé herní prvky, nafukovací hračky a bazény s mírně slanou vodou, které jsou šetrnější k dětské pokožce než tradiční chlorovaná voda. Akce je skvělou příležitostí pro rodiny, aby si společně užily zábavu a relaxaci.

Foto: Koruna Vysočiny

Neděle s plameňákem v Městských lázních

Pro milovníky přírody a rybolovu je na programu rybolov na dírkách na Vojtově rybníku ve Víru. Tato akce, která se koná o víkendu, nabízí neobvyklý a vzrušující zážitek z rybolovu v zimních podmínkách. Rybník je domovem pstruhů duhových a sivenů amerických. Pro ty, kteří nemají vlastní vybavení, je připravena bezplatná půjčovna vrtáků a prutů. Rybářský svaz navíc nabízí k prodeji široký sortiment nástrah včetně těsta, pelet a gumových návnad. Pro úplné nováčky v rybolovu je připravena pomocná ruka - zkušení rybáři poskytnou potřebné rady a pomohou s navázáním návnad a rádi poradí s technikami rybolovu.

A konečně, pro lyžařské nadšence, Žďárské vrchy nabízí výborné podmínky pro lyžování na třech různých sjezdovkách: SKI Harusák v Novém Městě na Moravě, Ski areál Svratka a Ski Areál Jimramov. Tyto areály nabízejí sjezdovky pro lyžaře všech úrovní, od začátečníků po pokročilé, a poskytují možnost večerního lyžování, lyžařské školy, půjčovny vybavení a další služby. Tato místa jsou ideální pro rodinný výlet nebo pro ty, kteří si chtějí užít zimní sporty v nádherném prostředí Vysočiny.

Foto: Miloš Neuman

Ski Harusák v Novém Městě na Moravě

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz