Hlavní obsah
Cestování

První březnový víkend bude na Vysočině plný kulturních akcí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Roman Šulc

Vysočina nabízí mnoho kulturních zážitků

Nadcházející víkend bude na Vysočině ve znamení adventních akcí, ale připomene i smutné výročí 300 let od úmrtí geniálního stavitele Jana Blažeje Santiniho.

Článek

2. a 3. 3. Strakonický dudák - Radostín nad Oslavou

Jarní divadelní sezóna v Radostíně nad Oslavou se rozkvétá v plné kráse a s ní přichází i jedinečná příležitost strávit večer při kalsickém českém divadelním představení. Ochotnický soubor Becheráček Vás srdečně zve na své ztvárnění klasického díla české literatury, „Strakonický dudák“ od J. K. Tyla.

Představení Strakonický dudák slibuje být oslavou české kultury a  divadelního umění. Nejenže se můžete těšit na výkon vášnivých ochotníků, ale také na hudbu, která je neodmyslitelnou součástí této hry. Vstupné je stanoveno na příznivou cenu: dospělí za 100 Kč a děti do 15 let za polovic. Hrát se bude v kulturním domě 2. a 3. 3.; 9. a 10. 3.; 16. a 17. 3.

Foto: Jana Karásková

Divadelní soubor Becheráček

2. 3. Transformers show - Nové Město na Moravě

Nové Město na Moravě ožije tuto sobotu úžasnou podívanou, kterou si nenechají ujít děti ani dospělí. Připravte se na fascinující show gigantických robotů, která do města přiveze realistické roboty Transformers přímo z filmového plátna. Roboti v nadživotní velikosti o velikosti až 2,9 metru zaujmou vaše děti svými hrdinskými činy, mluveným slovem a efektní show s kouřovým kanonem. Nezapomenutelné momenty na pódiu vyvrcholí osobním setkáním a fotografováním s každým dítětem.

Interaktivita je klíčová, děti se stanou aktivními účastníky show, budou mít možnost se pohybovat, „aktivovat“ Energon a spolupracovat s roboty na poražení zla. A právě možnost osobního setkání s roboty poskytne silný zážitek, který si pamatují nejen děti, ale i dospělí.

2. 3. - Michal je pajdulák - Žďár nad Sázavou

Připravte své ratolesti na nevšední zážitek plný smíchu a kreativity, který jim dopřeje nezapomenutelné dopoledne s Michalem Nesvadbou. V sobotu 2. března se Kino Vysočina promění v dětský ráj, kde bude centrem pozornosti naše tělo od hlavy až k patě. Děti se mohou těšit na interaktivní představení, během kterého si budou hrát a vyprávět příběhy, poznávat své tělíčko a učit se novým věcem hravou formou.

Michal Nesvadba, známý svou energickou dětskou show, bude během celého dopoledne v těsné interakci s malými diváky. Jeho představení jsou známá směsicí překvapení a humoru, kde nechybí ani loutky a originální kostýmy. A aby zábava byla opravdu velká, každé dítě si odnese domů malý dárek.

Foto: Kultura Žďár

Michal je pajdulák

3. 3. Queen Symphonic Tribute Show - Žďár nad Sázavou

Máte rádi hudbu skupiny Queen? Pak si nenechte ujít QUEEN Symphonic Tribute Show, která se uskuteční 3. března v Kulturním domě ve Žďáře nad Sázavou. Připravte se na večer, kdy se symfonie snoubí s rockem a vytváří magickou atmosféru, kterou zažijete jen jednou za život.

Ladislav Korbel se chopí mikrofonu, aby vám přednesl nezapomenutelnou interpretaci Freddieho Mercuryho. Vedle něj budou stát talentovaní muzikanti z tribute kapely Queenmania, kteří jsou známí svým dokonalým zvládnutím repertoáru Queen. Jako třešnička na dortu se k nim přidá více než 30 členů Prague Festival Symphony. Společně vytvoří dokonalý hudební zážitek, který přenese posluchače zpět do zlaté éry Queen.

Tato akce slibuje nejen vzpomínku na nezapomenutelný hlas Freddie Mercuryho, ale i na jedinečný zvuk, kterým Queen ovládli hudební svět. Hitům jako „Bohemian Rhapsody“, „We Will Rock You“ a „Somebody to Love“ dodá živý symfonický orchestr nový rozměr a umocní tak emoce, jež tato hudba v sobě skrývá.

Další akce na Vysočině

Jarní jarmark ve Škrdlovicích - Přivítejte jaro v plné kráse na tradičním jarmarku ve Škrdlovicích, který se koná v sobotu 2. března 2024 od 10 do 16 hodin v příjemných prostorách Hotelu U Hrocha. Přijďte si užít přátelskou atmosféru a objevte široký výběr řemeslných výrobků - od velikonočních dekorací, ručně vyráběných mýdel, pleteného zboží, po svíčky, korálky a minerální kameny.

Hravá sobota v Městských lázních - Přijďte si užít 2. března zábavný den s hračkami v bazénové hale Městských lázní Nové Město na Moravě. V bazénové hale budou v sobotu i v neděli od 10:00 do 17:00 připraveny nafukovací hračky, míčky do vody, kroužky a rybičky na lovení, hračky pro nejmenší.

Foto: Městské lázně Nové Město na Moravě

Sobota plná her v Městských lázních v Novém Městě na Moravě

Šéf na kmíně v Jimramově - Připravte se na porci smíchu s divadelním souborem Vířina. Městečko Jimramov vás srdečně zve na divadelní komedii „Šéf na kmině“, která se odehraje v sobotu 2. března 2024 od 19 hodin v sokolovně. Přijďte se pobavit nad peripetiemi gastronomického světa a užijte si večer plný vtipných zvratů a kulinářských katastrof.

Dětský karneval ve Víru - Tato barevná slavnost plná smíchu a radosti se uskuteční v sobotu 2. března od 14:00 v Kulturním domě ve Víru. Čeká na vás odpoledne plné tance, soutěží a her pod taktovkou DJ Davida. A nezapomeňte, na malé maškary čekají lákavé výhry! Vstupné je pouze 40 Kč a zahrnuje i občerstvení, zatímco pro ostatní je vstup dobrovolný.

Dětský karneval v Křižánkách - Oblečte masky a přidejte se veselému dětskému karnevalu v  Křižánkách! Srdečně vás zveme na tuto pestrou oslavu plnou hraní, tance a  nekonečné zábavy, která se koná 2. března od 14:00. Připravte se na odpoledne, kde vaše děti mohou zářit v kostýmech svých oblíbených postav a užít si magickou atmosféru plnou radosti a smíchu.

Foto: Kulturák NMNM

Karneval

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz