Hlavní obsah
Cestování

Zářný víkend na Vysočině: Oslavy, hvězdy, hudba a mnoho dalšího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Miloš Neuman

Vojnův Městec

Zažijte víkend plný zábavy, kultury a vzrušujících akcí na Vysočině! Na programu máme něco pro každého, ať už jste fanouškem historie, hudby, vědy, nebo jen hledáte příležitost trávit čas s rodinou.

Článek

O nadcházejícím víkendu se Vysočina stane epicentrem událostí, které nadchnou každého, kdo ji navštíví. Oslavíme historii, prozkoumáme vesmír, zaposloucháme se do písní lidových nástrojů a necháme se unést rytmy rockových kapel.

13.10. - JasanFest v Nedvědici

JasanFest v Nedvědici je ideálním místem pro rodinný výlet. Toto podzimní odpoledne bude plné zábavy pro děti i dospělé. Na programu jsou tvořivé dílny pro děti, jízda na poníkovi, koncert Veroniky Hajníkové a žáků JASANU, a také představení školy JASAN s otevřenou debatou o sebeřízeném vzdělávání. Kromě toho si můžete prohlédnout školu a zúčastnit se koncertu Pietro Bucci & The Wedding Band, který vás zavede od Beatles po Michaela Jacksona.

Foto: Škola Jasan

JasanFest

13.10. - BROLN v Městském divadle ve Žďáře nad Sázavou

Přijďte si poslechnout úžasnou hudbu od Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů (BROLN). Toto folklórní hudební uskupení přináší lidovou hudbu moravského regionu a nabízí nezapomenutelný hudební zážitek. Orchestr vznikl již v roce 1952 a od té doby rozšířil svůj repertoár o mnoho dalších hudebních stylů. BROLN vás zavede na hudební cestu, kterou nezapomenete.

Foto: Kultura Žďár

BROLN

14.10. - 730 let Vojnova Městce

Sobota bude historickým dnem pro Vojnův Městec, který oslaví 730 let od svého založení. Tato malebná obec ve Žďárských vrších vás zve na den plný zábavy a vzpomínek na bohatou historii. Přijďte si vychutnat výlov rybníka Šišmák, kde budou k dostání čerstvé ryby a pro děti připraven speciální program. Můžete si prohlédnout historický kostel sv. Ondřeje, navštívit tradiční posvícenský jarmark na náměstí, shlédnout šermířská vystoupení a ochutnat dobovou kuchyni. Koňský povoz vás zaveze na vyhlídkovou jízdu, hasiči vám ukážou svou techniku a škola i školka se otevřou veřejnosti. Na radnici budou vystaveny historické fotografie a myslivci předvedou své trofeje. Učitě bude i velmi zajímavá beseda s hercem Josefem Dvořákem, na kterého naváže vystoupení Venkovské kapeli. Večer pak zakončí ohňová show. A nebojte se, trpět hlady určitě nebudete, po celý den bude dostupné skvělé jídlo.

Foto: Miloš Neuman

Vojnův Městec

14.10. - Den otevřených dveří žďárské hvězdárny

Pokud jste vždy chtěli prozkoumat tajemství vesmíru, máme pro vás skvělou příležitost. Na sobotu 14. října si pro vás připravili Den otevřených dveří žďárské hvězdárny. Tato příležitost vám umožní prohlédnout si hvězdárnu a zjistit více o její historii. Nesmíte si nechat ujít přednášku ředitele hvězdárny ve Ždánicích Ing. Karla Trutnovského na téma „Jak je vesmír veliký“. Nebude chybět ani pozorování noční oblohy prostřednictvím dalekohledů. Pro děti bude připraveno animované promítání a tvořivé dílny. Nebude chybět ani občerstvení pro všechny zájemce. A to nejlepší na konec, v areálu budou k vidění velké brněnské nafukovací modely planet.

Foto: Hvězdárna Žďár nad Sázavou

Hvězdárna Žďár nad Sázavou

14.10. - Křídla fest v Křídlech u Nového Města na Moravě

Křídla fest je festival, který slaví hudbu, umění a setkávání. Můžete se těšit na sportovní fotbalové utkání, beer jógu, divadlo pro děti i dospělé, kavárnu, sekáč, knihy a kávu, food truck a sběratelské karty. A samozřejmě nezapomínáme na hudbu! Na festivalu vystoupí několik kapel, včetně Filipa Boháče Experiens, Vlasty, Hrabě Monte Crazy, CINTORINI, Sóma a Monte Carlo Strippers. Tento festival v Křídlech u Nového Města na Moravě vás zaručeně nadchne.

Foto: Křídla fest

Křídla fest

Přijďte s rodinou a přáteli strávit víkend plný zábavy, kultury a vzrušení na Vysočině. Těšíme se na vás!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz