Hlavní obsah
Názory a úvahy

Petr Fiala, Don Chichot české politiky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Aby nedošlo k omylu. Ten nadpis není vůbec snahou o urážku předsedy vlády ČR.

Článek

Je spíše reakcí nad jeho vystupováním, případně na rozhovory, které dává různým médiím. Například dnes v rozhovoru pro seznam zprávy znovu potvrdil, že žije v jakémsi prapodivném vnitřním světě, ve kterém není asi moc prostoru pro vnímání skutečného, realného světa dnešních dnů. Proto, alespoň ve mně tyto rozhovory vyvolávají, střídavě, útrpný úsměv, či uchichtnutí.

Ve zmíněném rozhovoru, pan Fiala znovu, už poněkolikáté, opakuje svou zažitou mantru, že se vlastně nic neděje, že sice vnímá jistý nárůst preferencí ANO, ale v podstatě to pro něj nic neznamená, protože volby jsou až za rok.

A co dále, konkrétně pan Fiala řekl k současné situaci a co z toho vyplývá?

- Pan Fiala neukazuje emoce, protože mohou sice být pozitivní, ale jsou nebezpečné

- Stát dobře hospodaří

- rekordně investuje

- „fakt se staví“

- ,modernizuje armádu

...a tak dále, a tak podobně.

V tuto chvíli ovšem, čtenář přemýšlí, zda se opravdu jedná o rozhovor s předsedou vlády ČR, anebo jde o ukázku z nového humoristicko-scifi románu. Pan premiér nevidí, a tady mu nechci křivdit, ale možná ani nechce vidět to, jaká je skutečná nálada a situace ve společnosti. Že ten pomyslný kotel, veřejného mínění začíná povážlivě probublávat a schází už jen málo, aby došlo k přehřátí a následné explozi. Nestačí totiž jen být uspokojen klidem v ulicích, tím že lidé neumírají hlady a že nezaměstnanost je extrémně nízká. Ono je nutno položit si otázku, jak moc totiž jde ještě tu strunu sebeuklidnění napínat, než praskne a vyrazí vám oko.

Kdysi někdo moudrý řekl, že politik, ze kterého si lid nedělá legraci je špatný politik. A tak jsme se smáli nad Havlem, Zemanem, Klausem…ti všichni byli terčem různých vtípků a anekdot. Ale Fiala? Z toho si legraci dělat nelze. Nad ním se lze pouze uchichtnout, ale i tak vás brzy ten úsměv přejde, pokud máte na mysli a srdci dobro země. Pan Fiala by chtěl druhé období. Proč? Aby se chlubil modernizací armády, investicemi a stavbami? Když současně ceny životních nákladů stoupají do nadpozemských výšin? Proboha, chce se zvolat i hříšníkovi: vždyť v Česku už neplatí ani to okřídlené že chudí chudnou a bohatí bohatnou. Tady jde ke dnu, až na výjimky, každý. A v návaznosti na tento chaos, z kanálů vylézají prapodivné existence, které se shlukují a spojují v ještě prapodivnější spolky a hnutí a zase slibují modré z nebe. Nebo spíše rudé, pokud se o jedno konkrétní hnutí jedná.

Od zodpovědného politika a premiéra, bych v tomto okamžiku čekal rázný krok. Protože ten vývoj je dílem současné vlády, které předsedá. Neschopnost, ruku v ruce s přezíravostí. Vlastní nadutost spojená s pocitem dokonalosti. Pan Fiala, Don Chichot a bohužel i předseda vlády ČR se rozhodl že vše je v pořádku. A možná ani nemá kapacitu pochopit, že vládnout neznamená šířit odborné výrazy a termíny, ale především naslouchat lidem. To on neumí. A tak nás asi za rok čeká vláda pod vedením Andreje Babiše. Otázkou je, bude-li to vláda jednobarevná, či s kým se bude ochotný spojit. To ale pan Fiala neřeší. Čert ví proč.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám