Hlavní obsah

Ozempic na hubnutí funguje, ale jeho užíváním hazardujete se zdravím. V Evropě už jsou padělky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Američané, kteří se vyznačují extrémní obezitou, si zamilovali lék, díky kterému opravdu hubnou. Je to ale nebezpečné hubnutí, které se prosazuje už i v Evropě. Dokonce se už objevily i padělky.

Článek

Ozempic je lék proti obezitě a diabetu. Oblíbili si ho ale i lidé, kteří ho v podstatě nepotřebují. V Americe je hubnoucí metoda číslo jedna, protože jde o hubnutí bez velkého úsilí. Proč by se Američané snažili jíst střídmě a hýbat se, aby zhubli, když si mohou píchnout injekci a ztrácí se před očima bez práce? Mohou tak jíst, co chtějí a zároveň hubnout. To zní skvěle, že?

Zázračný Ozempic

Jenže je to primárně lék pro těžce nemocné lidi, kteří jej potřebují a který jim pomáhá fungovat a prodloužit život. Začal tak být problém s nadměrnou poptávkou a výpadku léku, který užívali ti, kteří ho nepotřebují a zároveň chyběl těm, kteří jsou na něm závislí. Lék se dá sehnat samozřejmě na předpis a nebo se dá koupit za velké peníze (podle iRozhlasu 3 000 Kč za dávku na asi 18 dní).

Hubnutí pomocí léků je velmi oblíbené, ale také nebezpečné. Některé celebrity se k tomuto způsobu přiznaly – například Kim Kardashian nebo Oprah Winfrey.

Problém je v tom, že tyto léky, které pomáhají nemocným nebo doopravdy obézním, používají lidé, kteří obézní nejsou. V tu chvíli se mohou stát závislými a jejich zdraví je velmi ohrožené.

Padělky v Evropě

Evropani taktéž přišli na chuť Ozempicu a ten jsou schopni si shánět i mimo lékárny, takzvaně pod pultem. Na podezření upozorňuje i Státní úřad pro kontrolu léčiv a nedoporučuje padělky používat.

Někdy je chtíč dané osoby tak silný, že si ani neuvědomí, že riskuje své zdraví. To ale může končit fatálně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz