Hlavní obsah
Obchod a průmysl

Vydávají kosmetiku za kvalitní, přitom je to prý šunt z Asie. Pozor na to, co kupujete

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels

Roztrhl se pytel s influencery, kteří prodávají rádoby kvalitní produkty, ale údajně jsou to asijské šmuky.

Článek

Před pár týdny se objevila zpráva od jedné influencerky, která haní tu druhou, tedy ne přímo ji, ale její kosmetickou značku, která údajně prodává levné nekvalitní produkty a vydává je za českou kvalitní výrobu, samozřejmě že pořizovací cena na asijských e-shopech je poloviční než na těch českých.

Influencerka, která se zaměřuje na péči o pleť přišla s tím, že stejné produkty našla i na asijském e-shopu, jen o hodně levněji. Ukázala i fotky, které dokazují téměř úplnou podobnost. Asijská stránka umožňuje nákup jakýchkoliv produktů a navíc natištění jakéhokoliv loga či textu, proto to může vypadat jako velice kvalitní obrandovaná práce.

Zmíněná obviňující upozorňuje na to, proč s tím šla ven a nenechala si to pro sebe. Vadí jí, že si kosmetiku kupují děti, kteří za ni dávají nemalé peníze a bůh ví, co si na svůj mladý obličej nanášejí. Problém totiž je i ve složení, které česká značka vůbec neměla na svých stránkách. Složení se dozvíte až poté, co vám produkt přijde domů. Pokud by vás zajímalo o jakou značku jde, tak je to NK od influencerky a modelky Natálie Kočendové. Na druhou stranu existují i lidé, kteří se Natálie zastávají, takže těžko říct, kde je pravda. Nechci se přiklánět ani na jednu stranu, spíš upozornit, abyste si dávali pozor na to, co kupujete a více to zkoumali.

S takovým obviňováním se v poslední době roztrhl pytel. Ať už se jedná o Eriku Eliášovou a její značku Erikafashion, která má nakupovat na levných asijských e-shopech, což sama odmítá a říká, že její oblečení pochází z více zemí, například z Itálie a stojí si za svou pravdou, nebo Nelu Slovákovou, kterou obviňuje z původu jejích produktů stále někdo.

Udělejte si obrázek sami, ale rozhodně z toho vyplývá, že by člověk měl být obezřetný a nevěřit všemu.

Anketa

Zkoumáte původ toho, co kupujete?
Ano, vždy
33,3 %
Ne, nikdy
0 %
Ne, ale začnu
0 %
Někdy
66,7 %
Celkem hlasovalo 9 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz