Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Jsem milenkou ženatého muže. Nevidím na tom nic špatného

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels.com

Ilustrační foto

Vztahy bývají někdy komplikované. Například milenky ženatých mužů mají na internetu diskuzní fórum, kde probírají svoje vztahy v trojúhelníku, navzájem se utěšují a radí si, co dál.

Článek

To si tak jednou brouzdám po internetu, rozkliknu stránku, která se tváří celkem nevinně, ale po chvíli mě tady zaujme diskuzní fórum na všechna možná témata. No a protože je člověk zvídavý tvor, který se rád dozví něco zajímavého zase z jiného soudku, tak kliknu na první diskuzi, jejíž název mě zaujme. Vztahy, manželství a partnerství. To je občas zapeklitá věc, která by dokázala vydat na stovky románů, ale zápletka bývá většinou dost podobná. Milostný trojúhelník.

Kdo by si rád přečetl nekonečný příběh na pokračování, nemusí ani kupovat knížky, stačí navštívit diskuzní fóra typu: Milenky jsou sen, manželky křen. Je samozřejmě jasné, že každá účastnice diskuze má dokonale promyšlenou přezdívku nebo se prostě prezentuje jako anonym.

Hned je vidět, že není milenka jako milenka. Některé jsou naivní, některé od začátku smířené se svou situací. Ta první skupina si stěžuje na svůj krutý osud. Jedna z těch nešťastných píše, že na ni její ženatý milenec nemá tolik času, kolik by potřebovala. Utápí se ve svém žalu a má o tom potřebu neustále mluvit. Nic naplat, že dalších deset milenek jí radí, každá dle své zkušenosti či povahy a charakteru.

Tak například milenka A popisuje, jak si na poslední schůzce se svým amantem vylila své srdce, rozplakala se před ním a zahrnula ho všemi možnými výčitkami. Už se spolu scházejí několik let, ale on svou manželku stále neopustil. Ona ho však opustit také nedokáže, teď má ale strach, že on opustí ji. Na to jí milenka B vynadá, že si to musí v hlavě trochu srovnat nebo si najít psychologa, jinak se bude pořád jenom užírat. Milenka C ji naopak plně podporuje. Žena přece musí dát svému protějšku najevo své pocity, ale taky dodává, že takového partnera je potřeba se zavčasu zbavit (doufám, že tím myslela - rozejít se s ním). Milenka D zase prohlašuje, že tímto způsobem by se před mužem tedy rozhodně neponižovala.

Dále tu získáváme informace z oficiálních studií. Milenka B si někde vyčetla, že tři měsíce jsou hraniční. Pokud do té doby muž od manželky neodejde, pak to nemá smysl. Milenka D tuto informaci upravuje na šest měsíců. Ale pozor! Pokud po půl roce zůstává muž v manželském svazku, pak od ženy nejspíš neodejde, ale pokud se nerozejde ani s milenkou, pak si ji má v plánu ponechat co nejdéle. Hurá - taky výhra! Jenže ouha, na scéně se objevuje milenka E, která má zkušenost i z opačné strany. Manžel ji kvůli milence opustil po čtyřech letech udržovaného vztahu, takže zkuste doufat, chce to jen výdrž.

Brzy na to se milenka F začne vychloubat, že její ženatý milenec už několik měsíců mluví o rozvodu. To samozřejmě všechny zúčastněné rozesměje. Amatérka! Do toho mumraje milenka C začne mluvit o dietě. Věří, že dokud si udržuje svoje linie, pak o toho svého určitě nepřijde. A důsledkem toho začíná porovnávání měr a vah a horečné zjišťování, jaká váha je vlastně ještě únosná a která míra už hraničí s rozchodem? Škoda že v tu chvíli do diskuze nezavítal nějaký osobní trenér, hned by měl několik klientek. No a kdyby byl ke všemu ještě ženatý, strhla by se o něj rvačka.

Po krátké dietní odbočce milenka D nadhodí, jak jí vadí, že její vyvolený neustále mluví o rodině a že často mezi řečí zmiňuje svou manželku. Je jí to opravdu proti srsti, ale potíže si dělat nechce, a tak před partnerem raději mlčí. Milenka C si na to konto postěžuje, že ona by byla naopak ráda, kdyby se její protějšek o poměrech ve své domácnosti občas zmínil. Ona pak vlastně vůbec neví, co ve svém volném čase s manželkou podniká. No to už začíná být na pováženou.

V neposlední řadě je nutné probrat, jaká je optimální frekvence tajných milostných schůzek. Milenka B v tom má jasno. Dvakrát až třikrát do měsíce to bohatě stačí, pak už vám milenec může lézt krkem. Na něco takového milenka A kouká s otevřenou pusou, to se jí zdá strašně málo. Kdyby svého partnera neviděla déle než týden a nestrávila s ním celou noc, asi by to psychicky už vůbec nezvládla. Opět si za to vyslouží akorát dobře míněnou nadávku od milenky B a doporučení, aby si zašla na terapii. Nejlepší terapeut a odborník se nakonec vyklube z Milenky C. Přibližně ve dvanácti odstavcích rozebere celou osobnost nešťastné a závislé milenky B a dost živě jí vylíčí, jak to s ní nakonec dopadne. Dlouho nedostává žádnou odpověď, takže už to vidím na nějaký tragický konec, ale dotyčná se nakonec po nějaké době ozve, že všechno už je v pořádku. S protějškem si toho hodně řekli a nerozejdou se, když mu už nebude dělat žádné scény.

No a to mi stačilo. Já osobně toho mám načteno už dost a to prosím končím teprve na 15. straně. Zbývá jich tam ještě 450 a další komentáře neustále přibývají! Nemám už ani odvahu si představovat, co všechno dámy ještě stihly probrat.

Co dodat nakonec? Ukamenovat hříšnice? Těžko říct. Připomeňme si, co je psáno ve svaté knize: Kdo z vás je bez hříchu, ať první hodí kamenem.

Anketa

Měli jste někdy vztah se zadaným protějškem?
Ano, vedomě
70,1 %
Ano, nevědomě
5,1 %
Ne (nebo myslím, že ne)
24,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 649 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz