Hlavní obsah
Příroda a ekologie

Chlupatá 94 cm velká okurka. V Chorvatsku vyrostl unikát, stačí jen málo do rekordu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://images.pexels.com/photos/5750359/pexels-photo-5750359.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&w=1260&h=750&dpr=1

Běžná délka okurek pěstované na zahrádce či ve skleníku je 20 cm. Zdá se vám představa na, bez 6 cm, metrovou okurku nepředstavitelná? V Chorvatsku se tohle stalo skutečností.

Článek

V Chorvatsku jedné zahradnici vyrostla 94 cm dlouhá okurka, a to údajně pouze z obyčejných semínek na klasické salátovky v rámci amatérského zahradničení pro vlastní potřebu.

Každoročně paní Alexandra pěstuje salátové okurky, těšila se na sklizeň, však po čase byla šokovaná, neboť rostlina vyplodila pouze jeden plod, ten se však stal velkou atrakcí pro všechny sousedy.

Slova paní Alexandry Rodicové:

„Myslela jsem, že tam bude sto okurek, ale rostla tam jen jedna. Volala jsem tchyni, ať mi řekne, co mi to tam roste, protože to nevypadalo jako okurka. Bylo to dost chlupaté a hlavně hodně velké.“

Na zvláštní plod se chodili dívat všichni z rodiny, ale také se téměř metrová okurka stala atrakcí pro všechny sousedy, mnozí se na ni chodí koukat, podle slov jedné ze sousedky hlavně večer, když ji zalévá. Nikdo nemůže uvěřit, jaká gigantická sklizeň Alexandře roste na zahradě, reportáž o dlouhé okurce natočila dokonce i místní televize.

Všichni z okolí manželů Rodic žasnou nad tak velkou okurkou a podle slov paní Alexandry, okurku neutrhne dokud bude růst.

Jestliže okurka vyroste ještě o 20 cm, bude se jednat o nový rekord, nejdelší okurka na světě měří 113 cm.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz