Hlavní obsah
Jídlo a pití

Jak zhubnout jednou provždy? Tohle vám zaručeně pomůže!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://cdn.pixabay.com/photo/2018/07/06/11/06/belly-3520191_1280.jpg

Jste už také otrávené věčnými diety, které vás jenom trápí a stejně je po chvíli porušíte?

Článek

Dieta nemusí být peklo!

Se slovem dieta se mnohým zvedá žaludek. Dieta si s sebou nese odříkání si, disciplínu a hlavně nás omezuje dát si to, na co máme chuť.

Diety máme v podvědomí většinou spojené s negativními zkušenostmi. Ale tomu tak nemusí být!

Diety se nám snaží eliminovat i důležité potraviny v našem jídelníčku, např. dieta LowCarb tzv. nízkosacharidová dieta se nám snaží úplně odstranit sacharidy. Je to velmi účinná dieta, mnozí vidí výsledky hned po pár dnech. ALE je tahle dieta pro naše zdraví prospěšná? Jednoduchá odpověď! Není. Jelikož naše tělo čerpá energii především ze sacharidů, tak úplné odstranění sacharidových potravin našemu zdraví rozhodně neprospívá. V téhle dietě se sice sacharidy nahrazují tuky, ale ani tohle není ono.

Je dieata Lowcarb udržitelná? Pokud budete jídelníček Lowcarb dodržovat dlouhodobě, bez pauz, můžete být klidní, vaše shozené kilogramy se vám rozhodně nevrátí. Ale teď ještě zbývá otázka, zdali to opravdu vydržíme dlouhodobě.

ZDRAVÁ dieta:

Jak by tedy měla vypadat dieta, která neohrožuje náš zdravotní stav? Naše tělo potřebuje jak sacharidy, tak tuky i bílkoviny, proto by rozhodně měli být zastoupeny v našich jídlech. Pravda že sacharidům se snažíme více vyhýbat a s tuky to nepřeháníme, ale za to ohledně bílkovin se bát rozhodně nemusíme. Neboť bílkoviny se stávají naším hlavním bodem v jídelníčku.

Jak zhubnout jednou pro vždy?

Potřebujeme vytvořit jakýsi kalorický deficit. Zkuste si vyhledat různé kalorické tabulky (na internetu jsou dohledatelné i stažitelné velmi jednoduše), do aplikace jen zadáte váhu, výšku, věk a svou cílovou váhu. Kalorické tabulky vám vypočítají jaký příjem kalorií je pro vaše tělo potřebné, abyste hubli, ale zdravě.

Když k téhle zdravé a vyvážené stravě přidáte pravidelný pohyb v podobě, procházek, běhu, cvičení s vlastní váhou nebo silové cvičení, je zaručené, že se výsledky brzy dostaví a vydrží.

Za týden se budete cítit ve vlastním těle lépe, za měsíc uvidíte sami na sobě změny, za dva měsíce si změn všimne i vaše okolí!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz