Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Pravidelný orgasmus prospívá našemu zdraví. Jaké jsou výhody častých orgasmů?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://images.pexels.com/photos/1615850/pexels-photo-1615850.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&w=1260&h=750&dpr=1

Orgasmus, pocity slasti a touhy jsou nedílnou součástí každodenního života průměrného člověka. Je pravda, že když tělu dopřejeme pravidelný orgasmus, tak si vlastně prodlužujeme život?

Článek

Pokud máte výčitky, protože často masturbujete nebo se obden oddáváte sexu, můžete se uklidnit. Podle expertů mají totiž vyvrcholení blahodárný vliv na naše zdraví. Z čehož vyplývá čím více orgasmů, tím lépe pro naše zdraví.

  • Přírodní antidepresivum

Každé vyvrcholení je příjemné samo o sobě a nejen to, do našeho těla také uvolňuje dva velmi podstatné hormony oxytocin, známý také jako hormon lásky a endorfin, známější jako hormon štěstí. Tudíž orgasmy mohou sloužit jako přírodní antidepresivum.

  • Je prokázané, že vyvrcholení může prospívat našemu zdraví?

Britské ministerstvo zdravotnictví před nějakou dobou rozeslalo na vysoké školy letáky se skoro stejným názvem, v nichž se píše, že pravidelný pohlavní styk nebo alespoň masturbace pomáhají vyhnout se nemocem a dalším zdravotním problémům.

  • Děj mozku během orgasmu

Výzkumníci díky magnetické rezonanci a dalším moderním technologiím poprvé v dějinách natočili, co se s ženským mozkem děje během orgasmu. Záznam ukázal, že při orgasmu se v mozku „rozsvítí“ 80 center, která zaznamenávají příjemné požitky.

  • Orgasmus = tvrdé drogy?

Americký neurolog David Linden sledoval, co se s mozkem děje při orgasmu na mužích, ženách, ať už jde o lidi heterosexuální, gaye nebo bisexuály. A zjistil, že orgasmus má na mozek stejný efekt jako lajna kokainu.

  • Lepší spánek zaručen!

Známým faktem je, že lidé častokrát po sexu usnou, což vadí zejména ženám, které po milostném aktu potřebují ještě fyzický kontakt, zatímco jejich muž usne. Výzkumy ovšem ukázaly, že i „rychlovka“ vyvolává ospalost a pomáhá usnout lépe než řada léků na předpis. A týká se to i žen!

  • Chcete mít zdravé srdce?

Pokud se bojíte infarktu, nejlépe uděláte, když si naordinujete jako léčbu sex nebo masturbaci. Podle izraelské studie totiž existuje přímá souvislost mezi počtem orgasmů a náchylností k srdečním chorobám. Takže čím víc radovánek, tím zdravější „pumpa“.

  • Orgasmus prospívá imunitě

S pravidelnými orgasmy se vám chřipka s rýmou vyhnou. Jeden až dva orgasmy týdně totiž pomáhají zlepšit účinnost látek, které pomáhají udržet bacily od našeho těla.

Orgasmus má vliv nejen na naši psychickou pohodu. Pomáhá prokrvení orgánů, což má mimo jiné i vliv na pravidelnost menstruačního cyklu. Posiluje také svalstvo pánevního dna. Roztahování cév působí posilujícím způsobem na srdce a krevní oběh. Pravidelný sexuální život udržuje zdravou hladinu estrogenu, což se pozitivně projeví například na kvalitě kůže a snižuje riziko osteoporózy.

Jak vidíte, přínos orgasmu pro naše zdraví je hodně široký, a to zde není zdaleka zmíněno vše.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz