Hlavní obsah

Spíte rádi nazí? Tady máte důvody, proč je lepší spát naostro.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://cdn.pixabay.com/photo/2015/10/16/10/24/textile-990916_1280.jpg

Noční nahotu milují mnozí z nás, patříte mezi ně? Jestliže ano, měli byste vědět pár informací týkajících se téhle tématiky. Jestliže ne, je pravděpodobné, že po přečtení tohohle článku změníte názor.

Článek

Podle odborníků noční nahota nebo polonahota zvyšuje sebevědomí a snižuje stres. Spánek bez pyžama má ale především vliv na jeho kvalitu. Zahalením těla se totiž zvyšuje tělesná teplota, takže se v oblečení může zbytečně přehřívat, co způsobuje i častější probouzení během noci a mělčí spánek.

Lepší sexuální život

Spánek naostro zlepšuje kvalitu sexuálního života. Když se budete kůží dotýkat partnerovy pokožky, začne se vám ve větší míře uvolňovat oxytocin, hormon důvěry a lásky, který mimo jiné zvyšuje sexuální reakce těla. V neposlední řadě nahota svádí k pokušení a vybízí k větší chuti na sex.

Celých 57 % spících „naháčů“ uvádělo, že jsou ve vztahu šťastní, oproti 48 % těch, kteří usínali v pyžamu a 43 % těch, kteří si oblíbili noční košili. I když nejde o čistě vědeckou studii, i tak naznačuje, že kontakt kůže na kůži má pro partnerský vztah velký význam, uvádí Winter.

Pohodlí

Spát bez spodního prádla je rozhodně pohodlnější. Je to celkem pochopitelné, protože když celý den jste v upnutém oblečení, tak není větší úlevy než když se spodního prádla, které vás svírá, zbavíte.

Zdraví prospěšné

Jedním z důvodů, proč nespat v kalhotkách je i to, že by to mohlo zvyšovat riziko infekce. Někteří odborníci spaní bez kalhotek vyloženě podporují.

Uvnitř pochvy se přirozeně vyskytují kvasinky Candida, které udržují optimální a zdravé vaginální prostředí. Přemnožení těchto kvasinek ale vede ke vzniku vaginální mykózy. Ta se pak projevuje svěděním, bolestmi, pálením při močení nebo nepřirozenými výtoky.

Jednou z příčin nadměrného množení kvasinek je nošení nevhodného (příliš těsného nebo syntetického) prádla, které poskytuje pro jejich bujení vhodné podmínky – teplo, vlhko, nedostatečná cirkulace vzduchu.

Vyhýbání se těsnému, špatně padnoucímu nebo materiálem nevhodnému spodnímu prádlu během spánku může přispět k celkově lepšímu zdraví nejen intimních partií.

Sebepoznání=sebedůvěra

Spát nahý je navíc skvělý způsob, jak se cítit pohodlněji ve vlastní kůži a budovat si důvěru sami v sebe čili poznat sám sebe a přijat se v takové podobě, v jaké byl daný člověk stvořen.

Kvalitní spánek

Snížením tělesné teploty dosáhneme nejen rychlého usínání, ale také zlepšuje kvalitu a hloubku spánku. 

„Existuje řada výhod opravdu hlubokého spánku. Uléhat do postele nahý může být skvělý způsob, jak jich dosáhnout,“ vysvětluje spánkový odborník Christopher Winter.

Anketa

Spíte nazí?
Obvykle ano.
60 %
Občas ano.
18,7 %
Ne.
21,3 %
Celkem hlasovalo 75 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz