Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Záleží mužům na tvaru a velikosti vagíny? Ptali jsme se mužů!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://images.pexels.com/photos/5217995/pexels-photo-5217995.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&w=1260&h=750&dpr=1

Ještě jsme neviděli dvě vaginy, které by vypadaly stejně, tvrdí gynekologové. Rozdíly ve velikosti i barvě mají totiž na očích denně. Jak k téhle tématice přistupují muži? Na to jsme se zaměřili v dnešním článku.

Článek

Je naší součástí již od narození, přesto ve společnosti nedokážeme vyslovit její označení. Výzkum z roku 2016 dokonce zjistil, že 65 % mladých žen nechce o vagině vůbec mluvit.

Další z průzkumů prokázal, že 6 z 10 žen není s intimní částí svého těla spokojeno, ba dokonce ji nepřijaly.

Každá je jedinečná

„Úzkost týkající se vzhledu a funkce našich genitálií je velmi rozšířená a je třeba o ní mluvit. Mýty musí být nahrazeny fakty,“ apeluje Tracey Cox. Které informace byste si i vy měli vrýt do paměti?

Lidské genitálie jsou stejně individuální jako každá jiná část těla. Stydkých pysků je přibližně devět druhů – a všechny jsou zcela normální. U penisu je typů asi 20, takže ani tady není co řešit. Nejdůležitější však je, jak svůj vlastní klín vnímáte právě vy.

Ovšem jak velikost vulvy vidí chlapi?

Velká pochva prostě patří do zásobníku mužských témat. Někteří si na ni postěžují, jiným vyhovuje. Další nepřiznají, že jim to vadí, a raději se „topí“. Zeptali jsme se několika mužů, jakou s tím mají zkušenost.

Zeptali jsme se několika mužů, jaké byly jejich odpovědi?

  • 62% našich respondentů odpovídalo se slovy, že jim na velikosti a tvaru vulvy i pochvy nezáleží.

Troufám si tvrdit, že tohle by měl být názor každého zdravého muže. Více než polovina mužů byla toho názoru, že velikost jejich partnerky nepovažují za příliš podstatnou.

  • U 28% respondentů byla jasná odpověď, že na tohle téma přihlížejí a vzhled intimní zóny jejich drahé polovičky jim není ukradená. 28% mužů je toho názoru, že na velikosti ženských intimních partií záleží.
  • Zbylých 10% zúčastněných mužů bylo natolik v rozpacích, že jejich odpovědi nebyly jednoznačné a nebo si za jejich názorem 100% nestáli. Z čehož vyplývá že 10% mužů je velikost ženiny vulvy či pochvy jedno a nebo tohle nepovažují za důležité.

Tak co pánové, jak k téhle tématice přihlížíte vy?

Anketa

Záleží vám na velikosti a tvaru vagíny?
Ne. V žádném případě bych skrze tohle žádnou ženu neodsoudil. Přijde mi dětinské se nad tímhle vůbec pozastavovat.
34,7 %
Z 50% ano. Neříkám, že tohle je nejdůležitějším faktorem, ale vše má své meze a i mně musí partnerka sexuálně přitahovat.
43,4 %
Ano, já si myslím, že součástí spokojeného vztahu je, aby si partneři vyhovovali a vzájemně se přitahovali i co se tohohle týká.
21,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1171 čtenářů.

Jak si ke spokojenosti s velikostí vagíny mohou ženy samy dopomoci?

Vaginální cviky!

Cvičení vagíně svědčí. Nebojte se do svého fitness plánu zařadit také cviky pánevního dna. Ačkoliv se traduje, že jsou vhodným nástrojem proti úniku moči, ve skutečnosti také přispívají ke zlepšení sexuálního života.

Nejlepší volbou jsou Kegelovy cviky, které vyvinul americký gynekolog Arnold Kegel.S pomocí těchto speciálních cviků dochází k lepší vaginální lubrikaci a snadnějšímu dosažení orgasmu. Obdobnou funkci mohou zastat také Venušiny kuličky, které taktéž posilují svaly pánevního dna. Variant je mnoho.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz