Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Modrá, červená, a černá pilulka: Odlišné představy, jak na ženy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels.com

Muži na internetu, zvláště ti mladí, jsou velice zmatení chováním žen. Někteří hledání spřízněné duše už vzdali nadobro. Pro šarlatány jde o životní příležitost, a zlatý důl.

Článek

Kdo si pamatuje kultovní trilogii Matrix, jistě si vybaví scénu z prvního filmu, kdy si hlavní protagonista Neo vybírá mezi modrou a červenou pilulkou - mezi sladkou lží, a pravdou, která bolí. Internet si tuto metaforu přirozeně přisvojil a dnes se s ní můžeme setkat všude. Nejvíce se však tyto pojmy začaly skloňovat ve sféře (převážně nespokojených) mužů, v souvislosti jejich pohledu na ženy a vztahy.

Modrá pilulka: pozorný, hodný, všímavý

Zatímco muži, které bychom mohli vágně popsat jako „hodné kluky“, kteří mají o ženách a lásce naivní představy, jsou spojováni s modrou pilulkou, ti, kteří „procitli“, jsou spojováni s tou červenou. Pomyslným Morfeusem, který nespokojeným mužům ukáže pravdu, se tak stal nejeden internetový guru. Na osamělých mužích se dá totiž slušně vydělat.

Muž, který si vybírá modrou pilulku, před pravdou buď úmyslně zavírá oči, nebo o ní nemá zdání - nechce se zříct představy, že by ho žena nemohla milovat takového, jaký je, a nebo je stále zmatený z představ, které o vztazích přejal z filmů a animáků. Neví, jaký šok ho čeká, až mu někdo ukáže „pravdu“ - pomyslně mu nabídne pilulku červenou.

Červená pilulka: Drsný, silný alfa samec

Zatímco muži modré pilulky věří v bezpodmínečnou lásku, „red pilled“ muži jsou obeznámeni s drsnou realitou ženské hypergamie - ženy neustále hledají nejlépe postaveného muže, kterého mohou získat. Na základě této premisy tak red pill kouči mužům radí, jak zlepšit svoje postavení - zvýšit svůj příjem, zdokonalit svůj fyzický vzhled a také se chovat jako „alfa samec“.

To v kostce znamená mít seberespekt, ale také se na ženy neupínat, nevěnovat jim tolik pozornosti, a zkrátka být „bad boy“. Optimistickou myšlenkou tohoto pohledu je to, že v teorii se může takovým mužem stát každý, nehledě na jeho vzhled - ten může vždy dopilovat v posilovně a není u ženy při výběru partnera tak důležitý.

Černá pilulka: Nemáš geny? Rovnou to vzdej

Proti takovému závěru se však staví komunita černé pilulky, která odmítá přístup obou skupin mužů. Podle nich jsou pro ženy při výběru partnera rozhodující právě fyzické rysy, jako je výška, symetrický obličej a tak dále. Jde o nejvíce pesimistickou skupinu v této internetové sféře, jelikož podle jejich závěrů největší vliv na úspěch u žen mají genetické predispozice muže, které neovlivní.

Také často mají pocit, že kvůli nerealistickým standardům žen to mají neatraktivní muži těžké i s méně atraktivními ženami, které se nechtějí snížit k tomu se s nimi usadit, dokud si alespoň neužijí s těmi atraktivními - tyto muže berou jako poslední možnost. Do této skupiny se dají zařadit tzv. incelové a muži, kteří hledání romantického vztahu vzdali.

Na závěr

Pro rekapitulaci - muži, kteří si zvolí modrou pilulku, nadále věří, že aby si získali ženu, musí být pozorní, hodní a všímaví. Ti, kteří si zvolí červenou pilulku, přijmou realitu, ve které ženy hledají nejhodnotnějšího muže, kterého mohou získat, spolu s psychologií žen, která by měla být dána evolucí. Ti, kteří přijmou černou pilulku, tak zkrátka přijímají to, že pokud na to nemají geny, pěknou ženu nezískají, ani kdyby se stavěli na nohy, a i s těmi méně atraktivními to budou mít těžké.

Na závěr je nutno podotknout, že ačkoliv v některých věcech mají tyto skupiny pádné argumenty, asi těžko se dá tvrdit, že na to káply - pravda bývá někde uprostřed. Každý člověk chce něco jiného a tvrdit, že máte jednu kuchařku na všechny ženy či muže, je zkrátka nesmysl. Na takové věci však lidé slyší. Každopádně se jedná o zajímavý fenomén.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz