Hlavní obsah
Sport

Baník Ostrava to doma zvládnul a posunul se na čtvrté místo Fortuna ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Fauzan Saari/unsplash.com

Ostravané mají po mnoha týdnech důvod k radosti. O víkendu totiž Baník vyhrál po dlouhé době doma a potvrdil tak to, že na boj o Evropu rozhodně má.

Článek

Vítkovické prokletí

Ostravští fanoušci čekali na domácí vítězství dlouhých 6 měsíců, když za tu dobu Baník ve Vítkovicích uhrál pouhé dva body za remízy s Pardubicemi a Bohemians.

Naopak dokázala postupně padnout s Jabloncem, Zlínem, Spartou, Slavii, Plzní i Olomoucí, a to i přes to, že v některých zápasech předváděla kvalitní výkony. Za to koncovka však byla ryze tristní.

Není tak divu, že si baníkovci museli připadat jak na prokletém stánku, kde jim prostě není souzeno vyhrát, zvlášť když byla Ostrava schopná venku pravidelně sbírat body a tlačit na čtvrté Slovácko.

Věrní fanoušci a výherní euforie

I přes to, že fanoušci čekali na výhru enormně dlouho, našlo si do Vítkovic cestu téměř deset tisíc lidí, což je skvělá návštěva a jak je v Ostravě zvykem, byli všichni slyšet. Co je ale hlavní, Baník před zápasem změnil základní jedenáctku, rozestavení a poprvé si od začátku zahrál pravý univerzál Rusnák.
Baník byl od první minuty jasně lepším týmem plným energie a pohybu.

Výborně hrající záloha od již zmíněného Rusnáka až po Ewertona, jenž se poprvé představil v roli podhrotového hráče nedala v první fázi zápasu Teplicím žádnou šanci a po průniku Tanka a následné akci Rusnáka to bylo brzy 2:0. Teplice se poté oklepaly a začaly hrát více dopředu, avšak chyby domácích úspěšně napravil skvěle chytající Letáček.

Na stadionu panovala bouřlivá atmosféra plná radosti a Baník dál předváděl nejen chyby směrem dozadu, ale i atraktivní fotbal a ač se Teplice propracovaly v součtu k více střelám, byl to Baník, kdo se radoval z jasné výhry 4:1.

Budoucnost v Evropě?

Baník má poměrně příjemný los a již tento víkend může domácí výhru proti Teplicím potvrdit v Jablonci. Pokud se to podaří a Ostrava následně získá tři body i doma proti trápící se Karviné, bude ve Vítkovicích zaděláno na evropské poháry v příští sezoně. Otázkou však zůstává, jestli se to nakonec Hapalovi a jeho týmu povede, nebo opět upadnou do letargie nevýrazných výkonu.

Na každou stranu se však Baník momentálně zdá jako největší favorit na postup do Evropy a co si budeme namlouvat, tak velký a tradiční klub jakým Baník bezesporu je, by si účast v nejprestižnějších soutěžích v Evropě zasloužil.

Zdroje:

Přímý přenos utkání Baník:Teplice

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/ponedelnik-glosar-jana-dockala-26-kolo-fortuna-liga.A240401_153135_fotbal_min

https://www.livesport.cz/tym/banik-ostrava/lI6ddlih/vysledky/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz