Hlavní obsah
Sport

Slavia pustila Spartu do čela téměř bez boje, bitka o Evropu se odkládá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tembela Bohle/pexels.com

Uplynulý víkend přinesl ve Fortuna lize jedno překvapení za druhým, tím největším není ani to, že Slavie padla v Plzni jako spíš to, jakým způsobem.

Článek

Slavia Praha

Svěřenci Jindřicha Trpišovského měli před sebou těžký úkol, porazit silnou Viktorii Plzeň a vrátit se tak do čela Fortuna ligy. Úkolu se však zhostili velmi špatně a po celý zápas tahali za kratší konec.

Pražané sice měli míč častěji na svých kopačkách, to však není pro styl Plzně v důležitých zápasech nic nového, vždyť skvadra trenéra Koubka tak hravá s velkými úspěchy evropské poháry.

Slavia nedokázala využít ani únavy plzeňských hráčů, kteří téměř do jednoho měli v nohách čtvrteční duel proti italské Fiorentině a v utkání si v podstatě nevypracovala gólovou šanci. To Plzeň proměnila hned dvě, i když první gól neplatil pro hru rukou, po druhé trefě již bylo jasné, že je se Slavií zle.

Sparta Praha

Mizerného výkonu sešívaných dokonale využila Sparta, která na Bohemce předvedla důležitý obrat ve skóre a vyhrála 3:1. To ji vrátilo do čela Fortuna ligy, kde má aktuálně na druhou Slavii náskok dvou bodů.

Dá se říct, že pokud Priskeho svěřenci zvládnou náročný duel proti Baníku Ostrava na domácí půdě, půjdou letenští do nadstavby z prvního místa. Poslední duel totiž Sparta hraje na půdě utrápené Olomouce. I když i ta se již zmátořila a dokázala doma porazit Jablonec.

Boj o Evropu se odkládá

Kuriózní výsledky přinesly i souboje na dálku o evropské poháry, respektive postup do mistrovské skupiny. Mladá Boleslav, Liberec i Slovácko totiž své zápasy prohrály a nikdo se tudíž nikam neposunul.

Jediný z klubů bojujících o 4-6 místo v tabulce, který bodoval, je ostravský Baník. Marný výkon a remíza 2:2 proti slabé Karviné však jistě není to, po čem svěřenci Pavla Hapala dychtili. I tak se ale jejich náskok na 5. Boleslav zvýšil na 4 body.

Zdroje:

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

https://www.fortunaliga.cz/rozpis-zapasu/2024?id_stage=1&month=0&round=0&type=1

https://www.fortunaliga.cz/clanek/17987-plzen-podruhe-v-sezone-vyzrala-na-slavii-ta-je-druha-o-dva-body-za-spartou

https://www.fortunaliga.cz/clanek/17985-banik-v-hornickem-derby-dvakrat-ztratil-vedeni-a-s-karvinou-remizoval

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz