Hlavní obsah
Sport

Sparta zvládla těžký duel s Bohemians a hlásí se zpět do boje o titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Na Letné je po sobotním duelu pražské Sparty na horké půdě Bohemky veselo. Výhra Pražanů 3:1 se však nerodila lehce, vydřená výhra ale může Spartu nakopnout do konečných bojů.

Článek

Sparta vs Bohemians

Sparta se v prvním poločase hodně trápila, Bohemka dokázala hrozit z rychlých brejků, což Spartě příliš nevonělo, navíc Sparta pálila své šance jak na běžícím pásu a že jich nebylo málo.

Do vedení tak šla ve 40. minutě Bohemians, když ze standartní situace vyslal Kovařík přesný centr Hůlkovi na hlavu a ten se nemýlil. Sparta však okamžitě zvýšila tempo a díky výbornému rohu Kairinena v závěru poločasu Vitík vyrovnal.

Hrdina Bimančevič

Tak jak se Pražanům povedl závěr první půle, tak začal i poločas druhý. Již ve 48. minutě poslal Kuchta pas na hranici šestnáctky a Birmančevič pohotovou ránou otočil skóre.

Ten samý muž určil i konečný výsledek poté, co si v závaru v 74. minutě na brankáři a obraně postupně vylámali zuby Haraslín a Vitík. Až dobíhající Birmančevič dokázal dostat balón do sítě, a rozhodl tak o konečném skóre 3:1 pro Spartu.

Ligová situace

Výhra nad Bohemians je pro Spartu extrémně důležitá vzhledem k boji o titul. Do dohrávky pražské Slavie s Plzní se vrátila do čela tabulky a po zpackaném utkání s mladou Boleslaví je zpět v přímém boji o titul.

Oddychnout si musel i hlavní kouč Sparty Brian Priske, jenž v Ďolíčku nemohl být, neboť si odpykával trest za 4 žluté karty. Na pozoru naopak musí být parta okolo Jindřicha Trpišovského, která pokud nezvládne těžký souboj s Plzní, bude to ona, kdo bude v boji o titul ztrácet a bude muset dotahovat manko.

Slávisté však třímají v rukou trumf v podobě lepšího losu v posledních dvou kolech. Zatímco Spartu čeká ještě náročný souboj s Baníkem a v Olomouci, Slávisté mají před sebou jen soupeře, proti kterým by měla v pohodě vyhrát, zvlášť když je o co hrát.

Zdroje:

https://www.fortunaliga.cz/tabulka

https://www.fortunaliga.cz/rozpis-zapasu/2024?id_stage=1&month=0&round=0&type=1

https://www.fortunaliga.cz/clanek/17980-sparta-predvedla-dokonaly-obrat-v-dolicku-hrdinou-se-stal-birmancevic

Přímý přenos utkání

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz