Hlavní obsah
Umění a zábava

Dvacítka interpretů a dva dny plné hudby. Festival už zanedlouho ovládne Chýni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ladislav Pavlík / www.KMzpravy.cz

Dvoudenní a zvučnými jmény nabitý festival ovládne už za několik týdnů Chýni. Ta slaví 750 let od svého založení a rozhodla se to oslavit programem, který si v ničem nezadá s velkými českými festivaly.

Článek

„Přijede mimo jiné Richard Krajčo, No Name, Olga Lounová, Xindl X a mnoho dalších,“ říká chýňská starostka Anna Chvojková.

Výběr hudebníků přitom vůbec nebyl jednoduchý a předcházela mu nejen diskuze mezi chýňskými zastupiteli. „Je to mimořádná událost. Organizace je poměrně náročná,“ doplnila starostka. Dvoudenní festival se uskuteční 27. a 28. května. Dorazit na něj bude možné ideálně hromadnou dopravou, včetně speciálních linek. „Bude posílené autobusové spojení ze Zličína i z okolních obcí. Počítáme, že spoje budou jezdit zhruba každých dvacet až třicet minut,“ upřesnila chýňská starostka.

Jelen, Xindl X, Olga Lounová, Richard Krajčo a další desítky interpretů přijedou na jedinečný festival na oslavu 750 let Chýně
Anna Chvojková, starostka Chýně

V areálu OK Trans se vystřídají rovněž Fešáci, Jakub Smolík, Kristína, Žlutý pes nebo ABBA World Revival. Vrcholem nedělního programu bude skupina Jelen. Festival je sice až na konci května, lístky na něj se ale rozhodně vyplatí koupit už nyní, a to za zvýhodněnou cenu. Lístky budou dražší od května a před samotnou akcí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz