Hlavní obsah
Aktuální dění

Praha 6 chce zásadně omezit příjezd do Prahy, vedení kraje se proti tomu ostře vymezilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příjezd Středočechů do hlavního města přes území Prahy 6 vyvolal ostré spory mezi vedení městské části a Středočeského kraje. Jedná se zejména o ulice Karlovarská, Jugoslávských partyzánů, Evropská a Roztocká.

Článek

„Ostře se ohrazujeme proti návrhu Prahy 6, která plánuje dle sdělení svých představitelů zavést razantní omezení pro automobilovou dopravu na příjezdech ze Středočeského kraje do Prahy 6 a zásadně tak zkomplikovat situaci všem Středočechům. Současně stojíme na straně obcí, jelikož není možné problém městské části jednostranně přenášet do kraje. Radní městské části pro dopravu Ondřej Matěj Hrubeš navíc poznamenal, že jediná přijatelná forma dojíždění pro Středočechy je MHD,“ řekl dnes po jednání krajské rady středočeský radní pro oblast veřejné dopravy Petr Borecký. Současně upozornil, že postoj Prahy 6 je o to více zarážející, když její představitelé řadu let bojkotují výstavbu moderní trati mezi Kladnem a Prahou.

Praha 6 chce už v brzké době výrazně rozšířit a důsledně kontrolovat BUS pruhy. „Do budoucna zvažujeme zřízení světelných závor a chystáme se zvyšovat ceny za návštěvnické parkování,“ řekl starosta Prahy 6 Jakub Stárek. O záměrech informoval na setkání starosty dotčených obcí. „Navrhované řešení je pro nás bez naprosto nepředstavitelné je příkladem toho nejhoršího NIMBY v praxi (z anglického „ne za mým dvorkem“). Nebo opravdu chtějí představitelé Prahy, abychom začali pro její obyvatele uzavírat části Středočeského kraje? Asi všichni soudní vidí, že je to nesmysl,“ dodal radní Borecký. První opatření chce přitom Praha 6 realizovat už v horizontu tří měsíců.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz