Hlavní obsah

Když je Daniela B. unavená a má nervy na pochodu. Příběhy ze života slavných

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Reakce na článek o D.Brzobohaté

Článek

Přečetl jsem si článek o tom, jak Daniela Brzobohatá údajně pochybuje o svém manželství a upřímně, kdo by dnes nepochyboval?

V dnešní době je manželství spíš jako koupě auta bez záruky. Slibuješ si, že to bude jezdit dalších dvacet let, ale ve skutečnosti už po pár měsících slyšíš divné zvuky z podvozku a jsi rád, že se to nerozpadlo při první jízdě na dovolenou. Manželství je tak trochu jako telefonní paušál – zdánlivě výhodné, dokud nezjistíš, že tě to bude stát mnohem víc, než jsi původně očekával.

Daniela je zřejmě unavená a má nervy na pochodu. Ale není se čemu divit! Vstávat každý den vedle stejného člověka je dnes považováno za extrémní sport. Pokud to ještě pořád děláš po deseti letech, měl bys dostat diplom nebo alespoň čestné uznání za odvahu a vytrvalost.

Autorka se ve svém článku mj. zamýšlí nad tím, zda to všechno vůbec má smysl. A co když ne? Co když je manželství jen sociální konstrukce vytvořená společností, aby měli právníci dost práce při rozvodech? Celá ta představa „a žili spolu šťastně až do smrti“ je dneska stejně zastaralá jako psací stroje. Není divu, že je unavená. Kdo by nebyl, když musí neustále balancovat mezi vlastními potřebami, očekáváními partnera a tím, co si o tobě myslí tvoje babička, která se ještě vdávala v době, kdy rozvod byl stejným skandálem jako pít kávu po šesté večer?

Manželství je jako maraton, ale problém je, že lidé dnes často ani neví, jestli chtějí vůbec běžet. Daniela si stěžuje, že je na konci svých sil. Možná by pomohlo, kdyby si konečně uvědomila, že maraton se nedá vyhrát, pokud běžíš s někým, kdo neustále zpomaluje, zatímco ty se snažíš udržet krok s TikTokem a Instagramem. V dnešním světě sociálních médií je přece jasné, že manželství je skoro nemožné. Všude vidíš dokonalé vztahy, krásné snídaně v posteli a partnery, kteří se nikdy nehádají – prostě utopie. Ve skutečnosti ale většina z nás v kuchyni nachází prázdné hrnky od kávy a partnera, který si ani nepamatuje, kdy máme výročí.

Možná by se Daniela měla zamyslet nad tím, že namísto toho, aby řešila „krizi“, by mohla manželství brát jako challenge na sociálních sítích. Výzva? Zůstaňte spolu dalších pět let bez toho, abyste se úplně zbláznili. To by mohlo mít víc sledujících než jakákoli stupidní taneční výzva na TikToku.

Původně plánovala s Ondřejem založit rodinu, ale miminko je stále v nedohlednu, zatímco problémy se hromadí.

Mnoho (zejména) čtenářek Danielu lituje, protože se musela vyrovnat nejen s tím, že Ondřej stále neuzavřel kapitolu svého života se svou exmanželkou, ale i s jeho netradiční zálibou v převlékání za ženu.

Ergo kladívko, jeden skandál za druhým. Jako by se Danielině cestě za dokonalým štěstím neustále stavěly překážky. Úplně jako všem ostatním lidem.

Závěrem

Takže, co z toho plyne?

Paní Daniela pochybuje o svém manželství a my s ní. Možná bychom měli začít pochybovat o tom, jestli manželství v dnešní době vůbec dává smysl, nebo jestli bychom si měli radši pořídit kočku.

Ta se alespoň neptá, kdy budeme mít děti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz