Hlavní obsah
Satira

Návrh ministra Beka - Nově budou smět mít tetování nejenom ředitelé škol, ale i učitelé!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Satirický článek

Článek

Učitelé s tetováním: Revoluce ve školství pod vedením ministra Beka

Ministr školství Mikuláš Bek (STAN) neohroženě navrhuje revoluční krok – možnost tetování i pro běžné učitele! Nejen pro ředitele škol, jak tomu bylo doposud.

Dalšími úlevami pro učitele se MŠMT snaží nahradit nedostatek peněz na zvýšení platů kantorům.

Konečně se české školství dostává do moderní doby, kde učitelé nejen učí, ale také září barevnými motivy na svých pažích, zádech a kdoví kde ještě. A nejlepší na tom je, že už jim to nesmí zakázat ani ředitelé škol, ani zřizovatelé – kraje a obce. Bek do školství vnáší nejen vzdělání, ale i trochu toho uměleckého šmrncu.

Tetování hrůzu žákům nenahání

Představme si, jak by to mohlo vypadat v praxi. Třeba učitel fyziky s obrovským obrázkem Einsteina, jak na jeho předloktí ukazuje vzorec E=mc². A co teprve učitelka matematiky, která má na zádech vytetovanou Pythagorovu větu a pod ní stylový nápis: „Vždycky se vrátím k trojúhelníkům.“

Žáci by určitě byli nadšeni. „Pane učiteli, můžete nám prosím ukázat svůj nový tetovací výtvor? Připomíná mi to minulou hodinu o gravitaci!“

Tetování by se stalo nejen dekorací, ale i skvělým edukačním nástrojem. Zábava na hodinách bude zajištěna.

Samozřejmě, někteří konzervativnější rodiče by mohli na první pohled namítat, že by učitelé měli být vzory ctnosti a klidné autority. Ale Bek a jeho neohrožené vize s sebou nesou odvážný nový svět, kde se učitelská autorita definuje nejen pomocí slov a tabulí, ale také pomocí barevných obrázků na kůži.

Kdo by mohl odolat učiteli, který má na lýtku vytetovaného slavného Homéra, křičícího „D’oh!“ pokaždé, když někdo udělá pravopisnou chybu?

Tetování by se navíc dalo tematicky sladit s učebními osnovami. Učitelé dějepisu by si mohli nechat vytetovat bitvu u Waterloo, zatímco učitelé chemie by měli vzorovou periodickou tabulku vytetovanou přímo na předloktí, aby ji mohli kdykoliv vytasit. A co víc, při testech by žáci už nemohli říkat, že si nic nezapamatovali – stačí se podívat na učitele.

Když se nad tím zamyslíme, vlastně ani není jasné, proč k této revoluci nedošlo už dříve. Možná proto, že si nikdo netroufl učinit tento smělý krok. Mikuláš Bek, ovšem, není žádný troškař.

Jako správný ministr školství přemýšlí nejen o učebních osnovách a pedagogických metodách, ale i o vizuální přitažlivosti svých zaměstnanců. „Tetování je cool,“ praví Bek, „a čeští učitelé budou cool taky!“

Je pravda, že někteří skeptici by mohli podotknout, že bychom se možná měli více zabývat například financováním školství nebo platy učitelů. Ale takové starosti jsou přeci jen trošku staromódní.

Moderní školství potřebuje především kreativitu a odvahu – a s tetováním je obojí zajištěno.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz