Hlavní obsah

Nejstarší aktivní středoevropský „sporťák“ - 84letý brněnský hokejový komentátor Jaromír Maixner

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

O zajímavém a vtipném hokejovém komentátorském veteránovi z Brna.

Článek

Jaromír Meixner: Legenda brněnského a českého hokeje a dodnes skvělý rozhlasový komentátor

Dnes (2.10.2024) jsem poslouchal ranní vysílání Českého rozhlasu Brno, a kdo mi zlepšil uplakané říjnové ráno - ano, hokejový komentátor Jaromír Maixner!

Jaromír Meixner je jméno, které rezonuje v srdcích brněnských fanoušků hokeje i dlouho po skončení jeho aktivní kariéry. Bývalý vynikající obránce a dodnes skvělý sportovní komentátor Českého rozhlasu Brno je neodmyslitelně spojen s klubem Kometa Brno, kde strávil dlouhých dvanáct sezon plných triumfů a úspěchů.

Zlatá éra s Kometou

Meixner patřil k základním kamenům obrany týmu, který v 60. letech dominoval československému hokeji. S Kometou získal pět mistrovských titulů a zapsal se do historie jako jeden z nejlepších obránců své doby. Jeho číslo 4 je dnes nesmazatelnou součástí historie brněnského hokeje a visí pod stropem Winning Group Areny vedle dresů dalších brněnských velikánů.

Reprezentační úspěchy

Nejen na klubové úrovni prožil Jaromír Meixner skvělou kariéru. Na mistrovstvích světa vybojoval pro Československo dvě stříbrné medaile, čímž se zařadil mezi významné postavy československé hokejové reprezentace. Jeho spolehlivost, přehled na ledě a tvrdá práce z něj udělaly oporu nejen v klubu, ale i na mezinárodní scéně.

Za své zásluhy na ledě byl Jaromír Meixner po zásluze uveden do Síně slávy českého hokeje. Tento prestižní status připomíná jeho dlouholetý přínos pro hokej, nejen v Brně, ale v celé zemi. Jeho jméno je synonymem pro hokejovou oddanost a odhodlání, které inspirovalo další generace hráčů.

Druhá kariéra: Hlas hokeje

Ani po skončení aktivní kariéry se Meixner milovaného ledního hokeje nevzdal. Dodnes působí jako sportovní komentátor pro Český rozhlas Brno, kde srší vtipem a dobrou náladou. Jako bývalý hráč má jedinečný pohled na dění na ledě a jeho komentáře, zejména k brněnskému hokeji, jsou vždy plné odbornosti a hlubokých zkušeností.

Váženému Jaromíru Meixnerovi přeji do dalších let mnoho zdraví a ať fanoušky moravského hokeje baví minimálně do sta let!

Především pevné zdraví, spoustu radosti z hokeje a mnoho dalších let, kdy bude moci sledovat a komentovat milovaný sport.

Hokejový svět mu zůstává vděčný za všechny chvíle, které přinesl na ledě i za mikrofonem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz