Hlavní obsah
Lidé a společnost

Premiér Petr Fiala zase vyslal signál - na Ještěd v lakýrkách?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Satirická glosa.

Článek

Premiér Petr Fiala se rozhodl znovu redefinovat pojem „outdoorová móda“, když vyrazil na Ještěd v outfitu, který pobavil celý český i slovenský internet.

Kdo by si pomyslel, že Fiala, politický elegán, se promění v módního rebela? Nejedna bunda se při pohledu na jeho volbu možná cítila dotčena. Ať už to bylo strategické rozptýlení od politických témat, nebo jen experimentální pokus o přiblížení se k masám, jedno je jisté – o tomhle oblečení se bude mluvit ještě dlouho.

„Proč tam jde v košili a polobotkách?“ ptal se Patrik Nacher z hnutí ANO

„Turista v tesilkách. Teď už jsem viděl všechno,“ smál se (dvojitý) exministr Karel Havlíček…

Příště v tesilkách na Kilimandžáro?

Když Petr Fiala vyrazil na Ještěd v outfitu, který budil dojem, že jde o směsici starého bankovního úředníka a účastníka horského dechovkového festivalu, český a moravský internet se málem zbláznil.

Kdo by čekal, že premiér, který obvykle volí decentní obleky a kravaty, přijde s tímto faux pas? Tedy naprosto nevhodným oblečením do hor.

Jeho výběr oblečení spíš vypadal, jako by omylem zamířil do šatníku Evžena Humla z Chalupářů či pana Marvana vulgo Anděla na horách. Ať už to bylo plánované nebo spontánní, lidé si budou jeho módní eskapádu připomínat ještě dlouho.

Fiala se tak nechtěně stal módním otloukánkem.

Svým zjevem ukázal, že premiérství neznamená jen diplomatické schůzky a seriózní debaty, ale i odvahu obléci se, jak se mu zlíbí, i když to veřejnost pobaví.

Možná jeho vtipný a neotřelý přístup k oblékání do přírody pomůže rozproudit debaty o tom, zda má politik politik chodit stále v obleku a lakýrkách, tedy i do hor.

Závěrem

Ale kdo ví, možná nás Fiala příště překvapí něčím ještě extravagantnějším, třeba vyrazí na Sněžku ve fraku a cvičkách.

Ať tak či onak, česká politika dostala dávku nečekané zábavy a lidé mají o čem mluvit – což je, koneckonců, pro politika tak trochu výhra.

Pramen:

https://www.super.cz/clanek/celebrity-premier-petr-fiala-vyrazil-na-jested-lide-neverili-vlastnim-ocim-z-jeho-obleceni-si-budou-utahovat-jeste-dlouho-1507683

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz