Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Tipy a triky: Jak třicátnice a čtyřicátnice mohou úspěšně najít manžela. Ale nemusí, pokud nechtějí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Kdysi dávno – nebo se to alespoň tak zdá – byl jasný plán. Do dvaadvaceti dokončit školu, do pětadvaceti se vdát, a do třiceti mít ideálně dvě děti, psa a střízlivého manžela, který seká trávník za domem, nezahýbá a pracuje v korporátu.

Článek

Panta rhei.

Jenže jak už to tak bývá, plány často vyjdou jinak. A chudák ženská je v třiceti (nebo nedejbože ve čtyřiceti!) sama, bez manžela. Tedy, ne úplně sám – má skvělou kariéru, přátele, dva milence, možná i kočku a morče. Ale kde je ten manžel? A co teď?

Pokud vám bylo třicet a blížíte se k čtyřicítce, možná jste si všimli, že hledání manžela se proměnilo v něco jako neviditelnou kouli na noze.

Ale, milé dámy, nezoufejte, přinášíme pár „zaručených“ rad, jak úspěšně najít manžela po třicítce a čtyřicítce. Možná při troše štěstí i po padesátce.

Nenechte se tlačit společenskými očekáváními

Společnost ráda vykresluje obraz osamělé ženy po třicítce, která zoufale hledá životního partnera, jako by byla na nějaké zoufalé závodní dráze, kde se na startu rozbliká červené světlo hned po třicítce. „Ještě nemáš manžela? A děti? Víš, že biologické hodiny tikají, že?“ - říkají stále častěji trapné kamarádky a sousedky.

K tomu jen jedno – vypněte to! Pakliže vám někdo začne vykládat o vašich tikajících hodinách, zkuste jim jemně avšak jasně naznačit, že tohle opravdu není běh na čas, ale maraton, který si můžete odběhnout v rytmu vlastního srdce. Popřípadě odveďte řeč na jinou kamarádku, která nehorázně přibrala na zadku.

Seznamte se s realitou, ne s iluzí

Ano, bylo by krásné potkat pana Dokonalého – vysokého, zajištěného, vtipného, s dokonalým účesem a úspěšnou kariérou, který bude milovat vaši maminku i psa a vařit vám luxusní snídani do postele. Vejci Benedikt počínaje a kaviárovými toasty konče.

Nicméně realita je taková, že každý má své chyby, včetně vás (překvapení, že?). Urážlivější čtenářky nyní přestávají s četbou.

Je třeba si uvědomit, že nikdo není dokonalý, a místo toho si položit otázku: „S kým bych byla schopná se smát i ve chvílích, kdy se všechno zdá být na nic? S kým bych byla schopná vydržet další 4 roky Rakušanovy a Jurečkovy hrůzovlády?“

Holky, využijte technologie, ale s rozumem

Kde jsou ty časy, kdy jste prostě šli do baru nebo na koncert a někdo se na vás usmál přes skleničku vína? Teď máte Tinder a kdo ví, jaké další sexy digitální aplikace.

Avšak, pro pět ran do kondomu, i tady platí jedno důležité pravidlo – být opatrná a neztrácet hlavu. Nechoďte na první schůzku s očekáváním, že si hned po večeři vyměníte zásnubní prstýnky. Možná to bude katastrofa, možná naopak najdete nového kamaráda. Brát to s lehkostí je prostě klíč.

Buďte vždy sama sebou!

Pokud jste se někdy přistihla, jak na prvním rande předstíráte zájem o věci, které vás ve skutečnosti vůbec nezajímají (jako je třeba golf nebo sbírání slevových kartiček), přestaňte s tím!

Pokud chcete najít někoho, s kým můžete strávit zbytek života, je důležité být autentická. Když budete hrát hru na někoho, kým nejste, skončíte s člověkem, který vás možná vůbec nezná.

Možná jste si někdy představovala svého ideálního partnera jako někoho, kdo vypadá jako z obálky časopisu, má nablýskané auto a kariéru, o které se vám ani nesnilo. Ale co kdyby ten pravý pro vás byl někdo úplně jiný?

Někdy se stane, že ten pravý partner nevypadá ani zdaleka jako váš původní „typ“. Buďte otevřená a zkuste neomezovat svůj výběr jen na škatulky, které jste si sama dříve vytvořila.

Naučte se smát se všemu

Pokud je vám třicet nebo čtyřicet a stále hledáte manžela, pak jste už asi zažila několik schůzek, které nedopadly podle plánu. Ale místo toho, abyste to brala tragicky, zasmějte se. Všechny ty absurdní momenty (jako když váš rande mluví celý večer jen o své sbírce motýlů, nebo když nečekaně uteče na záchod a už se nevrátí) jsou součástí hry.

Jak říkal již Zdeněk Svěrák - s humorem je všechno snesitelnější – i hledání lásky.

Pamatujte, že štěstí není v manželství, ale ve vás

A to nejdůležitější nakonec: život není jen o tom najít manžela. Mít partnera je skvělé, ale to, co vás dělá šťastnou, jste vy sama. Nečekejte, že štěstí přijde s partnerem. Naopak, buďte šťastná sama se sebou a váš budoucí manžel to štěstí bude jen doplňovat.

Na závěr tedy – najít manžela po třicítce nebo čtyřicítce není o nic složitější než hledat ho ve dvaceti. Jen jste teď o něco moudřejší, klidnější a víte, co od života chcete.

Ergo kladívko, možná vám to zabere trochu víc času, ale je to v pořádku. Jak kdysi trefně napsal Josef Zajíček - čas je Váš přítel.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz