Hlavní obsah

Vesmír je sice prý nekonečný, ale parkovat stejně není kde! Proboha!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Předsváteční (nejen) filozofická satirická úvaha.

Článek

Nepřestává mne fascinovat - vím pro některé skoro blbost či malichernost - jak ještě před 15,2 miliardami let, zde vůbec nic nebylo. Ani Slunce, ani souhvězdí Raka, dokonce ani Švédsko s jeho rozvinutým sociálním systémem.

A pak bum bác! Velký třesk! A dnes je z toho nekonečný Vesmír s biliony trilionů planet a hvězd. O černých dírách, kometách a měsících nemluvě…

Jistě satirik čtvrtníčkovského či pokáčovského střihu dodá, že Vesmír je sice nekonečný (sic!), ale stejně není kde parkovat…

A navíc třeba ten náš Vesmír není patrně zdaleka jediný..

Třeba jsou tu (resp. tam v jiné dimenzi) ještě někde jinde další Vesmíry (spíše miliony anebo biliony Vesmírů). A nebojme se to přiznat , i Vesmíry zkušenější - třeba i starší než 100 miliard let. Třeba i 300 miliard let před Kristem…vím, trochu popouštím fantazii na špacír, ale i 250 miliard starý Kosmos by byl v porovnání s naším pěkný vesmírný senior. Ale to se lidstvo bojí přiznat. Většina lidí uvažuje - zachraňme planetu, ale zbytek galaxie ji nezajímá.

A člověka, který by se dnes zajímal i o jiné galaxie, aby jsi horko-těžko pohledal. To je pořád „naše planeta potřebuje toto…“, "…musíme chránit naši planetu"…a na zbytek vesmíru každý s odpuštěním kašle. Přitom bez zbytku Vesmíru by naše planeta nemohla samozřejmě fungovat. A zdaleka to není problém jen mladé sobecké generace, nekřivděme jí, na zbytek Vesmíru ráda zapomíná i naše starší generace, napříč všemi kontinenty.

A propos kolik má podle vás nejstarší Vesmír let, pište, prosím, do komentářů.

Nazdar!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz