Hlavní obsah
Umění a zábava

Výsměch nešikovným seniorům? Chystá se film Kořenový vězeň na motivy reportáže Bába pod kořenem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Chystá se nový film: Kořenový vězeň na motivy legendární reportáže Bába pod kořenem. Jde o výsměch seniorkám?

Článek

Kdo by zapomněl na legendární reportáž TV Nova, kde paní Zdena strávila jedenáct hodin hrůzy zaklíněná pod kořenem stromu?

Hádanka - v kterém roce NOVA tuto legendární reportáž natočila - pište nám do komentářů pod článkem.

Tento bizarní a zároveň neuvěřitelně traumatický příběh teď brzy oživne na velkém plátně.

Film s názvem Kořenový vězeň*přinese zcela nový pohled na situaci, kterou jsme všichni znali z krátkého virálního videa, jež svého času kolovalo internetem. Možná se dočkáme i scén, kdy si zajatkyně lesa údajně i pomočila tělo, aby se trochu ohřála.

Už samotná myšlenka, že z tohoto nečekaného hitu virálního zpravodajství vznikne film, zní pro mnohé jako geniální marketingový tah. Někteří jej ovšem kritizují jako neuctivý k seniorům a hlavně seniorkám.

Ale pozor, tohle není jen obyčejná snaha vytěžit z legendárního momentu, co to dá. Film Kořenový vězeň má totiž pod taktovkou zkušený scenárista David Litvák.

Ano, jde o spoluautora slavného (a snad neblaze proslulého) seriálu *Eliška a Damián*, který na ČSFD dosáhl závratných 12 %.

Ačkoliv má za sebou tento televizní počin mnoho negativních recenzí, Litvák se podepsal i pod o něco úspěšnější projekty, jako například Ohnivý kuře, což nám dává naději, že citovaný Kořenový vězeň by mohl být více než jen podivný experiment.

Ale kde se vlastně vzal nápad zfilmovat *Bábu pod kořenem*? Zrodil se v hlavě Davida Paškeviče, zakladatele pražského kultovního kina Balt. Tento unikátní podnik je známý tím, že promítá špatné filmy – ale dělá to stylově a s nadhledem, přičemž ke každé projekci nabízí prvotřídní rumy.

Těšíme se tedy na výsledný snímek, který by mohl rozšířit seznam kultovních českých filmových počinů. A pokud si tvůrci budou dávat záležet na vyvážené kombinaci tragikomiky, napětí a nezapomenutelných scén, možná se dočkáme i něčeho víc než jen „českého béčka“.

Dle nezaručených zpráv by bábu Zdenu měla hrát buď Irena Obermanová nebo Jaroslava Obermaierová, ale to ještě není jisté!

Sečteno - Kořenový vězeň – film, který vás dostane, ať už kvůli tomu, jak bude bizarní, nebo jak bude překvapivě skvělý.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz