Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vydělané peníze si užijte hned, nic neodkládejte. Život se má žít

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lektorka

Ještě jste nebyli v Alpách? Tak se tam vypravte.

Nic neodkládejte, vše, co chcete podniknout a realizovat, udělejte. Život není zase až tak dlouhý, jak se zdá.

Článek

Chcete někam jet a plánujete, že asi někdy pojedete. A pak nakonec zjistíte, že jste nikam nejeli a nevíte vlastně proč. Tak pokud je to možné jsou finance a čas, jeďte a užívejte života. Nápad ihned realizujte.

Až odrostou děti, až budu v důchodu, až bude čas…

Všechna tato „až“ zahoďte do koše a realizujte svoje přání a sny hned. Nikdo z nás neví, co mu život přinese. Není na co čekat. Chcete jet třeba rychlovlakem TGV. Jeďte. Jízdenky sice nejsou nejlevnější, ale co, přece nebudete celý život jenom šetřit. Jedna známá herečka, které se svěřila její kamarádka, že chce něco podniknout, ale je to poměrně drahé, se jí zeptala: „A pro koho šetříš?“

Položte si taky tuto otázku. Pro koho vlastně šetříte? Pracujete celý život pilně a poctivě, tak si život taky užívejte. Vydělat peníze a zase utratit za zážitky. Ty vám už nikdo nevezme. Chcete si už dlouho koupit nějaké věci, kupte si je. Neodkládejte na později a neváhejte. A taky vynaložené peníze nelitujte. Udělejte si radost, život bude zase veselejší.

Na věku nezáleží.

A je úplně jedno, kolik vám je let. Jedna moje prateta se rozhodla, že ještě v sedmdesáti letech bude lézt po stromech. Zvládla to s naprostou grácií a česala třešně. Mladší ročníky na ni s údivem hleděly pod stromem. Moje maminka s námi jezdila ve stejném věku na lyžích a když chtěla slevu pro důchodce 65+, chtěli vidět občanský průkaz.

Wellness - bezva nápad.

Někdo zase rád jezdí na wellness. Super nápad. Vůbec není třeba řešit, jestli v těch plavkách v bazénu ve svých letech vypadám tak či onak. Chci si užít wellness, tak si ho užiju. A udivené otázky sousedů: „Kam to zase jedete?“ jednoduše hoďte za hlavu.

Foto: Lektorka

hory

Šetřit pro děti?

A proč? Děti jsou dospělé a žijí si svůj život. Když si budou muset na svoje potřeby a zájmy samy vydělat, budou si toho více vážit a budou mít radost, že to zvládly. Proč jim tedy ulehčovat jejich samostatný dospělý život? Stejně chtějí žít po svém.

Až vás zase napadne nějaké to odkládací „až“ někdy, až bude čas….

Foto: Mgr. Kateřina Wernerová - se souhlasem autorky

Ani tato scenérie nebude čekat, až .....

Zabalte kufry a hurá za poznáním. Dokonce ani počasí není překážkou, vždycky se dá vymyslet cíl cesty, když je vedro nebo když třeba naopak prší.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz