Hlavní obsah
Lidé a společnost

Na to už jste starej?! Ale možná se to nebojte zkusit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Adobe Stock

Tenis je sport pro každého. Na věku nezáleží.

Máte pocit, že jste příliš staří na to, abyste se naučili něco nového, nebo dokonce změnili svou kariéru? Nejste sami.

Článek

Všichni si někdy řekneme: „Na tohle už jsem moc starej! Tohle není pro mě.“ Většina z nás si to však říká dřív, než by musela.

Kolik padesátiletých už to má v plánu v práci nějak doklepat do důchodu, protože to má za pár. Za pár patnáct? To je hodně ztraceného času, pokud vás práce nebaví.

Nemusíte hned měnit práci! Zkuste něco nového, třeba nový sport nebo se přihlaste do kurzu kreslení. Ano, v padesáti byste si měli připustit, že už nebudete rychlejší, ohebnější, nebudete lépe vidět. Ale nemusíte být nejlepší, abyste byli spokojení.

Navíc, možná právě tohle je ten správný čas, zkusit něco nového! Vyměňte stolní tenis za fotbal, nebo začněte chodit na jógu namísto běhání. Hlavně neseďte doma a neříkejte, že jste příliš staří.

Pravdou totiž je, že nikdy nejste příliš staří na to, abyste začali něco nového, pokud k tomu máte vůli a motivaci. Vaše vůle je to, co vás nutí překonávat výzvy a nutí vás vytrvat, cvičit, zlepšovat se a růst.

A co je největší překážkou, která vám brání začít něco nového? No samozřejmě vy! Většinou už máte dost času, peněz nebo příležitostí, ale nemáte dostatek sebevědomí a odvahy. Bojíte se kritiky a trápí vás negativní myšlenky a sebenaplňující se proroctví.

„Na to už nemám.“ Možná, ale nejdřív to zkus.

A snad se ve svým věku nebojíte, co na to řeknou známí, že jste začali cvičit nebo chodíte na kurz kreslení?

Realita je taková, že to nikoho nezajímá, protože každý je zaneprázdněn svými vlastními životy, svými vlastními problémy a svými vlastními sny. A tak to má být.

Jediný, na kom záleží, jste v tomto případě vy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz