Hlavní obsah

Bagind a Vasky pojí síly, výsledkem je limitovaná edice polobotek Natur

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lenka Saurusová

Česká značka kožených doplňků Bagind nedávno oslavila 6. narozeniny a milník 100 000 prodaných výrobků. Při té příležitosti nadělila zákazníkům limitovanou edici polobotek, která vznikla ve spolupráci se značkou Vasky ze Zlína.

Článek

Bagind i Vasky už více než šest let obouvají a oblékají stovky tisíc zákazníků v Česku i po celém světě. Obě značky spolu kráčí bok po boku už od svého začátku. Společně například v roce 2018 otevřeli svoji první kamennou prodejnu v Praze, v Krakovské ulici. Do společných hodnot, jako jsou tradiční řemeslo, udržitelná výroba nebo prozákaznický přístup vnáší Bagind celosvětový rozměr ─ své kožené kabelky, batohy a další doplňky vyrábí v indické poušti i v exotické Kolumbii. Jejich majitele, Lukáše Matějčka a Václava Staňka, pojí kromě byznysu dlouholeté přátelství, které se rozhodli oslavit historicky první limitovanou edicí ─ Bagind x Vasky Natur.

Obě značky dlouho uvažovaly o počinu, který by ilustroval jejich společnou cestu. Léty osvědčený model polobotek Natur se dostal do rukou designéra Filipa Hieke, který v Bagind působí třetím rokem. Ten zvolil dva odstíny kůže, ve kterých Vasky tento model standardně nenabízí, obohatil boty o výraznější prošívání, světlou podrážku a pestré tkaničky. Nechybí ani loga obou značek a symbol hvězdy, který je poznávacím znamením Bagind.

„Limitovaná edice vyniká svým outdoorovým pojetím. Polobotky v sobě kombinují například odolnější podrážku s hlubším vzorkem s pevnějšími outdoorovými tkaničkami od české značky Odetka. Celkový dojem dokreslují dvě pečlivě vybrané barevné kombinace,“ popisuje designér Filip Hieke.

Limitovaná edice bude v prodeji na e-shopu Bagind, a to ve dvou odstínech. Světle béžové Light a tmavě hnědé Dark.

„Boty stály na samotném počátku cesty Bagind. Ty toulavé, které jsem měl na sobě, když jsem se v Indii jako mladý klučík seznámil s naším prvním výrobcem Dennisem. A pak také boty značky Vasky, skrze které jsem se seznámil s Vaškem, se kterým jsme můj nápad o kvalitních kožených výrobcích z celého světa zrealizovali. I proto jsem na tuhle limitku vážně hrdý. Našemu designérovi se povedlo do nich otisknout duši Bagind a zároveň myslet na dobrodružnou povahu fanoušků obou značek. Touha po dobrodružství je totiž to, co je spojuje,“ uzavírá Lukáš.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz