Hlavní obsah
Móda a trendy

I boubelka může být krásná

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jennifer Enujiugha / Pexels

I v dnešní době tzv. „body positivity“ potkávám spoustu žen, které se snaží svá nadbytečná kila maskovat. Bohužel mnohdy s přesně opačným efektem.Posbírala jsem tedy pár užitečných tipů.

Článek

Přece jen, spoustě žen se hubnutí prostě nedaří, ať už z jakéhokoliv důvodu, ale přesto chtějí vypadat hezky a přitažlivě.

Oversized

Mnohé boubelky se snaží maskovat pomocí oversized oblečení. Což o to, faldíky se schovají. Bohužel ale tento typ oblečení přidá další kila navíc a nezachrání to ani černá barva. Vůbec veškeré oblečení, které má příliš mnoho látky na rizikových partiích, přidává kila. A ne málo. To znamená všechny rozšířené halenky, volány, mašle, ale i třeba balonové rukávy. V jednoduchosti je krása a tady to platí dvojnásob.

Obepnuté oblečení

Nepomůžete si ani příliš těsným oblečením a zaříznutými kraťásky. Pokud nerazíte styl „chutná jitrnička“, nechte podobné oblečení dívenkám, co nemají ani gram tuku navíc. Přece jen pohled na obepnuté faldíky není nic hezkého.

Pruhy a proužky

Pruhy, ať už tenké, nebo široké, nebo i vzory opticky vytvářející pruhy, mohou pracovat pro vás i proti vám. Vertikální pruhy postavu opticky prodlouží a zúží. Naproti tomu pruhy horizontální postavu opticky zkracují a rozšiřují. Pozor na plisování. Pokud látka přes problematické partie hezky splývá, i plisé postavu prodlouží. Pokud je ale pevné a „trčí“, přidá zbytečné centimetry do šířky.

Výstřih

Platí, že malý kulatý výstřih, nebo rolák, přidává tělu na mohutnosti. Ideál je písmeno V. Výstřih do véčka opět postavu krásně protáhne a odvede pozornost. Pokud ale máte oblíbené tričko, nebo svetr, kterého se nechcete vzdát, nemusíte. Zázračné V můžete vytvořit i pomocí delšího náhrdelníku. Špatně nevypadá i větší hranatý výstřih, ale véčko je prostě top.

Barvy

Není vůbec nutné, abyste chodila jen v černé. Nejen černá, ale všechny tmavé barvy opticky zeštíhlují. A oproti tvrdé černé, vypadá třeba tmavomodrá, nebo lahvově zelená, mnohem přívětivěji. A když na to přijde, nemusíte se vzdát ani veselejších barev, třeba růžové. Moc hezky vypadají rovné růžové džíny a přes ně třeba tmavomodrá halenka, sahající zhruba do 3/4 zadku, nebo těsně pod.

Zvýrazněte pas

Zajímavou optickou hříčku může vytvořit i obyčejný středně široký pásek. Zdůrazněním pasu opět odpoutáte pozornost od problematických partií a dáte oblečení šmrnc. Pozor ale na přílišné utažení. Přetékající špíčky by moc parády neudělaly.

Tip na konec

Vezměte si boty v jiné barvě než kalhoty. Opět prodloužíte postavu a opticky ji zúžíte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám