Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Koho ženy hledají

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Markus Winkler / Pexels

Pod mým článkem o seznamování se rozběhla zajímavá diskuse o tom, kdo to má snazší a koho kdo hledá. Rozhodla jsem se proto přidat menší pokračování z pohledu ženy.

Článek

Žena versus muž

Je pravdou, že na online seznamkách je více mužů než žen a vypadá to, že žena má výsostné postavení. Zatímco muž musí odpovídat na desítky inzerátů, aby se vůbec dočkal odpovědi, žena si může vybírat z desítek potenciálních nápadníků. Jenže ono obvykle nic není takové, jak to na první pohled vypadá. Především, na seznamkách je velké množství různých podvodníků. Jsou i mezi ženami, ale muži jednoznačně vedou. Takže není zrovna slast, snažit se vybrat toho pravého, komu odpovíte, když víte, že solidních mezi odpověďmi moc není. A hlavně, muži si za to většinou mohou sami. Žena má výhodu. Ne v poměru muži-ženy, ale v tom, že se umí lépe prezentovat. Ženy většinou nemají problém zveřejňovat svoje fotky, vědí, jak se fotit, aby taková fotka zaujala, i když dáma není žádná krasavice. Ženy také nemívají problém se trochu víc rozepsat. A pánové, opravdu nehledáme žádného muže roku, ani nabušeného modela. I když tomu nechcete věřit, na kráse a svalech nezáleží. Teda pokud vám není kolem dvaceti, protože velmi mladá děvčata na vzhled ještě dají. My starší už hledáme spíš fajn sympaťáka, než nějakého krasavce.

Jak na to

Jak tedy na to seznamování? Důležitý je profil. Ten o vás vypovídá, kdo jste a koho hledáte, tak se mu snažte trochu věnovat. Čím více informací o sobě prozradíte, tím lépe. Samozřejmě myslím veřejně publikovatelné informace. Někteří pánové zcela zbytečně zachází do intimních věcí a to normální ženskou zrovna neohromí. Zrovna jako neohromí fotografie vašich intimních partií, posílaných hned v prvním mailu.

Do profilu si také nezapomeňte nahrát aspoň jednu fotku. Většina mužských profilů na seznamkách jsou bez fotky a nechápu proč. To se za sebe stydíte? Nejde přece o krásu. Tak ani není vhodná fotka v obtažených plavkách, které se také objevují. Žena neodpovídá podle toho, co máte v kalhotách, ale podle toho, jak jí jste sympatický. Jestli působíte sebevědomě, nebo se tváříte jak boží umučení.

Odpovídat nebo čekat

Ženy asi nejčastěji na odpovědi čekají, než by samy odpovídaly. Nalíčí udičku a čekají, kdo se chytí. Pánové tudíž mají větší šanci, když budou odpovídat, než když vytvoří profil a budou čekat. Ale upřímně, odpověď typu „Ahoj, jak se máš?“ příliš neohromí, ani nijak nemotivuje k odpovědi. Samozřejmě mohu psát, co zaujme mě osobně. A protože nejsem příznivcem dlouhého dopisování, sympaticky na mě působí obyčejné pozvání na kafe. Muž se neskrývá, chce se setkat, hurá! A pokud nechce hned zvát na kafe, tak je dobré aspoň napsat něco o sobě. Třeba pokud máte podle profilů nějaký společný zájem, trochu se rozepsat. A znovu opakuji, že intimní fotky spolehlivě odradí. Tedy pokud hledáte vztah a ne povyražení na jednu noc. Nepřestává mě udivovat, kolik chlapů si myslí opak.

Něco málo offline

Offline seznamky, které také zmiňuji, fungují jinak a obě pohlaví jsou na tom naprosto stejně. Žena sedí u stolečku, muži se po pěti minutách střídají a nakonec mluví každý s každým. Bývá stejný počet žen i mužů, k nepoměru může dojít jen tehdy, když někdo bez omluvy nepřijde. Jsme ale lidi a i to se stává. Podobné je to u procházky, tam se někdy střídají muži, jindy ženy. Obojí je moderované a je zajištěno dostatečné soukromí i přátelská atmosféra. Tohoto typu seznamování jsem se také zúčastnila a není to přesně můj šálek kávy. Znám ale lidi, kteří na to nedají dopustit a i vím o dvojicích, které se takto našly. Pozitivum je, že se lidé rovnou potkávají a poznají, bez předchozího dopisování. Pokud si jsou navzájem sympatičtí, mohou pokračovat dál už po vlastní ose. Není zde žádné vybírání jen podle fotek a mailů, nikdo se nemusí cítit znevýhodněný, protože jsou na tom všichni naprosto stejně. A věřte, že i pochybnosti a naděje mají všichni stejné. Jak muži, tak ženy. Negativum této seznamky je, že si můžete připadat jak u pracovního pohovoru. Popovídáte si s jedním/jednou a už začínáte nanovo. A nemáte moc času. Nic ale nezavrhuji dopředu, protože nikdy nevím, koho mohu potkat. A upřímně - za zkoušku téměř nic nedáte. A pět minut přežijete i kdybyste narazili na někoho extrémně nesympatického. Stojí vás to jen pár stovek a trochu času. Bohužel je ale pravdou, že mnozí odmítají platit a nejradši by všechno zadarmo. Toto je ale služba, kterou pro vás jen pro vaše krásné oči nikdo dělat nebude.

Na závěr

Nevzdávejte se a nepodceňujte se. Řeči typu „průměrný chlap nemá šanci“ způsobí akorát to, že tu šanci opravdu mít nebudete. Ne proto, že nejste krasavec, ale proto, že vám chybí zdravé sebevědomí. Žena chce chlapa, o kterého se může opřít, ne figurku na výstavku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám