Hlavní obsah

Metoda pádné ruky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Reaguji na článek Má tři syny ve věku 18, 19 a 21. Nepracují, nestudují, flákají se.

Článek

Je to především problém rodičů a jejich nedostatečné výchovy. Ano, může se stát, že rodiče dají do výchovy dětí maximum a stejně se to zvrtne. To se občas stává. Další problém jsou v současné době nastavené trendy k výchově dětí. Propaguje se, že s dítětem se musí vždy rozumně mluvit, vše vysvětlit, názorně ukázat atd. Když dítě zlobí a rodič použije výše uvedenou metodu a ta selže, potom nezbude nic jiného, než použití té tvrdé metody, a tou je metoda pádné ruky. Teď ti citliví řeknou, že je to primitivní a nežádoucí. Budou plkat, že na dítěti to zanechá následky, a to hlavně psychické. Mnozí rodiče fyzické tresty dělali neradi, ale věděli, že je to velice účinné a jejich nervová soustava utrpí méně, než by neúčinně dítěti domlouvali a vše vysvětlovali. Říká se tomu Makarenkova výchova. Většina rodičů má v současné době málo času na výchovu i díky tomu, že musí denně pracovat více než 8 hod. a přichází domů unavení a potom již není chuť a nálada věnovat se potomkům. Nechá se jim volné pole působnosti a nastupují ty průšvihy, kdy dětičky s dalšími něco vyvedou. Další problém je škola. Mnozí si vzpomenou, že dříve bylo ve škole běžnou záležitostí, že když se při vyučování nerespektoval učitel a vyrušovalo se, tak opět nastoupil „zákon“ tvrdé ruky a i ten vzdělaný kantor se snížil k tomu, že dal rušiteli facku. Primitivní, ale účinné. Nikdo si nedovolil doma stěžovat, že kantor ho uhodil. Každý věděl, že se provinil a doma by to schytal podruhé, protože rodiče by řekli, že to nebylo pro nic za nic. V dnešní době je to úplně jinak. Mnozí rodiče nejsou soudní a obhajují své grázlíky za každou cenu a neuvědomují si, že se jim to šeredně vrátí. Učitelé mají svázané ruce a omezené možnosti při výchově dětí. Za to může v současné době nastavený systém. Mnohdy si člověk připadá jako v blázinci, když člověk slyší rádoby „odborníky“ na výchovu dětí, kteří přicházejí s novými trendy. Je vidět, kam to spěje. Zatím nebyla překonána ve výchově ta účinná a primitivní metoda pádné ruky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám