Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Zn.: Hledám chlapa: jak se seznámit online

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Libor Šimek

Kdo dnes nemá čas seznámit se offline, může jít na schůzku online. Internetových seznamek je celá fůra. Pro ženy, muže, seniory, mladé, všechno, co si jen představíte. Jak se tam ale vyznat?

Článek

Nejdříve se budu věnovat tomu, s čím se na seznamce můžete potkat, a pak se budeme zabývat tím, jak na ní efektivně komunikovat.

Jak vypadají inzeráty na seznamkách

Upozornění: ukázky inzerátů jsou od uživatelů ženského pohlaví, ale stejně tak můžou být i od mužů či od jiných pohlaví. Nadpisy nejsou součástí inzerátů, jsou doplněny autorem článku.

Ve třicátých letech internet nefungoval a stejně se lidé moc offline neseznamovali, dávali si inzeráty. Takové ty: jsem úředník pod penzí, jsem vdova s 30 000 korunami na vkladní knížce. Láska se rovnala materiální zajištění. Škoda, že tím zklamu beznadějné romantiky, ale je to tak. Vůbec to nevymizelo, naopak. Podívejte se na některé dnešní online inzeráty.

Materialistka

Hledám muže s velkým domem, hledám lásku, porozumění.

Taková žena by si mohla rovnou dát Zn: Hledám muže s domem, a bylo by vymalováno.

Jak říká herec Plachta v jednom filmu ze 30. let, láska není pro materialisty.

Povídá se, že muži jsou zpravidla mlčenlivější než ženy, to však neplatí na internetových seznamkách. Většina žen zde má jen svou přezdívku nebo ještě hůře kód, třeba SEZ s číslem jako z nějakého sing singu (indiánsky vězení).

Nicota alá Fridrich Nietszche

V profilu nic, jen číslo SEZ…

Pokud mají uživatelé více informací, tak mlčí jako hrob, a poskytují jen základní údaje o místě pobytu jako z občanky.

Pragmatička

Hledám muže. Zn: Praha

Ano, Praha je víc než muž. Česko je totiž tak velké, že těch 200 km z Brna do Prahy trvá celý den. To je fakt, na vzdálenosti záleží až v první řadě. A každý ví, že vztahy na dálku, byť by to bylo jen padesát kilometrů rozdílu, jsou vážnou překážkou pro komunikaci v době, které vévodí moderní technologie.

Ale abych neošidil ty, kteří se opravdu chtějí seznámit, a jen si tak nehrají na stínové duše, uvedu pár inzerátů, které obsahují i věty rozvité.

Věčný tulák Ahasver

Asi jsem blázen, ale hledam lásku…

Na internetových seznamkách se vyskytují také sérioví hledači. S termínem sériový jste se již určitě setkali. Například u sériových vrahů asi tušíte, že se nebude jednat pouze o jednu oběť. Ale nebojte se, sériový hledač může maximálně tak zabít vaši duši. To je totiž druh člověka, který se seznámí s jedním, druhým a tak jde stále dál. Od jednoho k druhému, k třetímu… S kým se vlastně seznámí, je mu celkem jedno. Seznamování je pro něj či pro ni jen hobby, asi jako pro rybáře sedět hodiny u rybníka. U této ženy s inzerátem toužící po lásce se jednalo o 1227 přihlášení, což činí zhruba tři roky na internetu. Nuže, hodně štěstí. Ostatní zpozorněte.

Žena, která mermomocí chce realitu a neváhá si o ni říct

Do divadla, do kina, na procházku, na výlet, na oběd nebo večeři, na koncert, do postýlky… Chci tohle všechno, nejen tu postel. Nechci si jen psát, chci rande.

Tak tady alespoň někdo ví, co chce, ale není si tím stejně jistý. Proto dvakrát slovo postel. Sexuální predátoři se jistě u tohoto kouzelného slovíčka aktivují.

Potom jsou lidé, kteří chtějí vše a hned, a když to dostanou, zpravidla to vrátí. To se týká dalšího inzerátu.

Znáte to přísloví, že žena neví, co chce, ale chce to hned?

Já jako celkem nemám problém se seznámit i na živo… ale nějak pořád nenacházím kompletní balíček, který hledám jako únik z nespokojeného manželství. Když je super jedna věc, další jsou velký špatný. Když je všechno pecka, tak ta poslední třešnička je velký špatný nebo v lepším případě jenom špatný. Asi jsem naivní… balíček neexistuje. Zatím to nevzdávám a rozhlížím se dál, abych zase zjistila, že je tam zase nějaký ten háček. Ale jinak jsem celkem pozitivní člověk 8-)

Tak tady má seznamovací partner nulovou šanci se strefit. Zdá se, že někteří lidé se rádi exhibují na internetu, ale s jejich realitou či touhou seznámit se to nemá nic společného.

Zadaní mají rej a paroháči peklo

Hledám nezadaného muže…

To je poměrně častý inzerát, když chce žena zdůraznit, že nebude jen bokovka či netouží po statusu milenky ženáče. A jak to poznat, že je někdo zadaný? Zpravidla to nepoznáte a až po delší době to třeba z někoho vypadne jako z chlupaté deky. Páčit to z mužů perlíkem se taky nevyplatí. Tak co s tím? Prostě se spolehnout na svůj ženský či mužský instinkt.

Metafyzično na konec

Ráda bych poznala inteligentního nekuřáka pro dlouhodobý harmonický vztah a sdílení všeho hezkého. Cit, důvěra, zodpovědnost, empatie, lehkost bytí.

Zde mají muži tu čest narazit na ženu sečtělou, a na to navázat není tak jednoduché. Je třeba aspoň mít základní znalost díla Milana Kundery a jeho Nesnesitelné lehkosti bytí.

Rady, jak se seznámit online

Základní pravidlo, které nesmíte opomenout, je to, že máte jen jednu šanci zabodovat. Když špatně odpovíte, máte smolíka. Je to jako v soutěži Kdo chce být milionářem? Jedna chybná odpověď, jste vyřazeni a jde další. Vzhledem k tomu, že vás váš komunikační partner na druhé straně nevidí a nemůže se řídit neverbálními signály, to, co napíšete, bude pro něj berná mince.

Oslovením: Ahoj, nebo Jak se máš, můžete jen iritovat. I když, pokud na nic jiného nemáte, bude vždy lepší, když si nebudete hrát na intelektuála a budete takzvaně komunikovat tak, jak vám zobák narost.

Nevyměňujte si ihned telefonní čísla či WhatsApp, což je totéž. Kdoví, kdo je na druhé straně, třeba jsou to jen podvodníci, kteří z vás chtějí vytáhnout osobní údaje.

Doporučuji si vytvořit za účelem online seznamky novou emailovou adresu, nemusíte být zrovna agent tajné služby, ale proč by o vás měl někdo rovnou vědět vaše jméno.

Když dva lidé mluví o tomtéž, často na totéž nemyslí. Zvlášť je to v oblasti intimity, a týká se to pojmů jako je dominantní muž a submisivní žena, ale o tom jsem už psal jinde.

Upozornění pro beznadějné romantiky, pokud se potkáte se sériovým seznamovačem či seznamovatelkou, počítejte s tím, že se vám jednoho dne po mnoha hodinách důvěrné konverzace, kterou už můžete vnímat jako navázaný vztah, prostě odpojí a zmizí v nenávratnu.

Nejen internetové vztahy jsou risk. Kdo neriskuje, nic nezíská, nebo taky prodělá kalhoty.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz