Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Rychlovka, nebo hodiny sexu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Libor Šimek

Jak dlouho je optimální se milovat? Zní to jako hloupá otázka, takhle se ptát na sex, ale pro někoho je to opravdu důležité.

Článek

Jsou muži, kteří se chlubí svými hodinovými výkony, a ženy, které to vyžadují.

Takzvaná rychlovka je prostě rychlovka. Jak zněla jedna reklama na povzbuzující preparát … můžem hned. Většina mužů, co si budeme povídat, hned nemůže, a pokud ano, tak po svém výkonu musí opravdu dlouho odpočívat. Někdy celé hodiny. Oproti tomu jsou výtečníci, kteří se chlubí několikahodinovými sexuálními výkony. Teď babo raď.

Z mého výzkumu mezi ženami vyplývá, že většina mužů hned opravdu nemůže, ale zato může hned skončit. Zkrátka se udělají do pár minut či dříve. Chápu, že by čeští muži chtěli být hrdí na své výkony v posteli, ale ženy prostě mluví jinak. Zato někteří nabízejí hodinová mazlení do vymazlení. To je asi to, co je míněno pod těmi několika hodinami sexu. Jsou samozřejmě výjimky, blížící se pornohercům, ale ti samotní si nechají i píchat injekce do penisu, aby vydrželi. To, co vidíte v pornu, se opravdu nepodobá reálnému sexu. Při velmi dlouhém sexu může navíc dojít k různým poraněním a zánětům. Není to tedy procházka růžovou zahradou. A ty hlášky, nevyšli jsme pět hodin z postele, zní dost idealisticky. Nejspíš z toho pár hodin prospali nebo si četli něco z červené knihovny. Nebo má ten muž certifikát na relaxační masáže? I ty ale po hodině přestávají být uvolňující.

V této společnosti zblblé různými normami, čísly a tabulkami se opravdu lidé zajímají vážně o to, jak dlouho je vlastně dobře a správně. Některé ženy se na to mužů i ptají, jak dlouho si myslíš, že by měl sex probíhat. Fakt, nekecám. Je známou věcí, že něco jako masová hysterie funguje. Proto se ve společnosti, kde se tvrdí, že čím delší sex je, tím lepší, tohle propíše jako nějaká pomyslná norma.

Takovou pomyslnou normu určili terapeuti v USA podle výpovědí svých klientek. Adekvátní doba sexu je prý od tří do sedmi minut, o něco lepší je to od sedmi do třinácti minut, příliš dlouhý sex je od deseti do třiceti minut a příliš krátký je mezi jednou a dvěma minutami. Podle výpovědí klientů mužů i žen terapeuti zjistili, že u nich většinou sex trvá tak 30 minut nebo déle. To je podle dat sdělených předtím už sex nudný, když je optimální délka sexu do třinácti minut. Co ale do toho sexu spadalo, se přesně nedozvíme. Pokud i předehra, může reálný pohlavní styk trvat poměrně krátce.

Američané ale umí určit všechno a přišli na to, že ideální délka předehry by měla trvat kolem 20 minut. Pokud to nedodržujete, asi je něco špatně, podle Američanů.

Problém těchto tabulkových měření a výpovědí spočívá v tom, že se dělají na vzorcích lidí, kteří vám vůbec nemusí odpovídat. Pokud se snažíte přizpůsobit jakékoliv takové pomyslné sexuální normě, můžete si tím jen ublížit. Někdo se vzruší poměrně rychle a to nezávisle na tom, jestli to je žena nebo muž, a jiný potřebuje velmi pomalý start jako motor Lady Niva za sibiřského počasí.

Jak říká komisař Columbo v jedné své vyšetřovacích kauz, která zahrnovala prostředí sexterapeutů: „Sex pro všechny, to si nemůžeme opravdu dovolit.“.

Občas to vypadá, že sex je podobně technická záležitost jako jaderné inženýrství nebo minimálně že je na něj třeba vystudovat večerní maturitní kurz. Tytam jsou doby, kdy ženy netušily o tom, co je menstruace a byly velmi překvapeny, když se objevila. Snad alespoň v některých oblastech se lidé informačně posunuli, ale o to víc jsou přesyceni různými požadavky a podmínkami, které de facto jejich sexualitu svazují do svěrací kazajky.

Nenechte si společností namluvit, co je ve vaší sexualitě dobře a jak má vypadat. Jinak budete v lepším případě žít jen průměrný sexuální život, dle průměru, který určí nějaký statistik, anebo v horším případě si neužijete vůbec nic.

Anketa

Jak dlouho by měl sex podle vás trvat?
1-3 minuty
5,1 %
10-20 minut
29,6 %
30 minut a víc
14,3 %
Ideálně 5 hodin
4,1 %
To je individuální
46,9 %
Celkem hlasovalo 98 čtenářů.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz